Gay komunita

Home Registrace FAQ Seznam uživatelů Uživatelské skupiny Posledních 50  
  Soukromé zprávy Přihlášení  

Obsah fóra Gay komunita Komunita mix politika
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
      Časy uváděny v GMT + 2 hodiny  
Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 56, 57, 58  Další

út září 28, 2010 6:54 pm
Autor Zpráva
bright
šaman

Předmět: Citovat

Haha, to rozdělení na krále, šamany (klérus) a bojovníky znal i novověk. Nezmínil jsi však, že na tyhle hlavouny dřelo násobně více nevolníků. Ergo, všechny ty myšlenkový velikány na Hradě i v podhradí musí někdo živit ze svých daní. To jen pro úplnost, když už máme vidět dějiny jako cestu k přítomnosti.

Soukromá moc pochází jedině z peněz, které pocházejí-li z veřejných zdrojů, nepotřebují žádnou demokratickou, ale spravedlivou veřejnou soutež.

No, manifestační pochody jsou podle mého názoru v současné internetové době jen fangličkařením. Před tábory a tribuny lidu varoval už T.G.M.

Ad extrémy/extremismus. Pokud jsi na ono vyhrožování na jiném fóru reagoval podobným způsobem, tak je to dle mého názoru nepřijatelné vytloukání klínu klínem.

Oligofrenie je choroba; vrozená hloupost, prochlástávání se životem a kašlání na své uplatnění na trhu práce nikoli. Nemocní si bezpochyby zaslouží soucit a solidaritu, ostatní jen dobrovolnou pomoc.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
      Na začátek stránky  

út září 28, 2010 6:14 pm
Autor Zpráva
Martin
šaman

Nick Guest napsal:
Kdo ví, třeba se jednou najdeš i v archetypu moudrého starce - pokud se popereš se stíny. Smile

Ále, zatim mi stačí, když na mne a celou tuto krásnou zemi shlíží moudrý starý kníže, jež přepral strašlivého Pablbka Bradavičnatého Laughing Laughing

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
      Na začátek stránky  

út září 28, 2010 3:25 pm
Autor Zpráva
Nick Guest
šaman

Martin napsal:
Hm, a navíc - sakra! - co já komu udělal, že sem se nemohl narodit jako "archetyp šaman" v "šamanské tradici"... podobná roli "ideální svět v představách zatrpklého důchodce"...

V tom se až tak nevyznám, ale co vím, tak v archetypální kosmologii se člověk do jednotlivých archetypů nerodí, ale dotváří se do nich a hledá se. Kdo ví, třeba se jednou najdeš i v archetypu moudrého starce - pokud se popereš se stíny. Smile

http://lenicky-zahradka.blog.cz/1008/jungovy-archetypy

Na začátek stránky  

út září 28, 2010 2:52 pm
Autor Zpráva
Martin
šaman

Nick Guest napsal:
Mnoho ... "forem společenského vědomí" (astrologie, náboženství, sociologie... ) pracuje s rozdílností individuálních lidských rolí. V šamanské tradici se třeba rozlišuje mezi archetypy bojovníka, šamana nebo krále. To se mi moc líbí.

No já jsem jednak rád, že mám potvrzenou černé na bílem spojitost sociologie s náboženstvím a astrologií. Laughing

Hm, a navíc - sakra! - co já komu udělal, že sem se nemohl narodit jako "archetyp šaman" v "šamanské tradici".

Všichni by se o mě museli starat a brát ohled na mé potřeby, a v určené době by mi obětovali panny a panice, zatímco já bych mohl pouze sedět na zadince (přebalované v mnou určeném čase) a vznášet kritiku. Achjo.... Sad

PS: Doufám, že nikomu nepřijde role šamana v "šamanské tradici" (jak si jí možná někdo představuje Wink ) podobná roli "ideální svět v představách zatrpklého důchodce" v "kapitalistické tradici" Laughing Laughing

Na začátek stránky  

út září 28, 2010 2:10 pm
Autor Zpráva
Nick Guest
šaman

Předmět: Re: Milý text Citovat

bright napsal:

- přemýšlet o společnosti kriticky, svobodně, "nekorektně" a napříč politickými hranicemi
Arrow Nicméně, bez myšlenek a činů by nebylo co kritizovat. Někdo musí jít "s kůží na trh", aby zápecníci mohli tvrdit, že by to udělali mnohem lépe..

- Přemýšlení nevylučuje aktivitu, ale kvalitní aktivita předpokládá přemýšlení. Mnoho kultur a "forem společenského vědomí" (astrologie, náboženství, sociologie... ) pracuje s rozdílností individuálních lidských rolí. V šamanské tradici se třeba rozlišuje mezi archetypy bojovníka, šamana nebo krále. To se mi moc líbí. Každý člověk má trochu jiné úkoly - to je bohatství, ne neřád.

bright napsal:
- mít respekt spíše k epistémické než deontické autoritě (někdy, ale ne nutně se mohou spojit)
Arrow Ideální je najít mechanismy na nenabytí, resp. pozbytí deontické autority bez epistémické autority..

- Souhlas. Empiricky vzato je to ovšem dost idealistická představa.

bright napsal:
- vidět dějiny jako cestu k (nikoli jediné možné) přítomnosti a zdroj kritických úvah o ní
Arrow Souhlas..

- Doplnil bych na "(nikoli jediné možné - obvykle tedy nikoli nejlepší možné)"

bright napsal:
- být ostražitý ve vztahu k moci a penězům
Arrow Soukromým, stejně jako veřejným..

- Souhlas, ale v praxi to nejde většinou rozlišit. Např. veřejná moc si půjčuje u bank, které potom sanuje před bankrotem. Podobně státní zakázy - tato černá díra českého kapitalismu. Co se týče moci, v demokracii je ta soukromá vždy nebezpečnější, jelikož neprošla demokratickou soutěží.

bright napsal:
- spatřovat jediný zdroj mocenské legitimity ve službě svobodným občanům a občanské společnosti
Arrow Jaký je mezi svobodnými občany a občanskou společností rozdíl?.

- Přes určitý respekt k zahraniční politice vlád M. Thatcherové v 80. letech hluboce odmítám její (a Klausovu) představu, že mezi svobodným občanem a státem je velké prázdno. Občanská společnost není totéž co její jednotlivé struktury, jak se zřejmě domnívá Martin. Uvedu to na příkladu: Když začátkem 90. let skupinka neonacistů zhanobila náhrobky na židovském hřbitově v Carpentrasu, dva dny na to pochodovala Paříží dvousettisícová manifestace v čele s prezidentem republiky. To svědčí o zralé podobě občanské společnosti, což u nás chybí. Jako liberál ovšem neignoruji ani svobodné občany - individuality, jako to dělají stoupenci různých kolektivistických ideologií.

bright napsal:
- vyvažovat extrémy
Arrow Nesouhlas. Extremismus se má vytěsňovat, nikoli vyvažovat (opačným extremismem)..

- Extrém není totéž co extrémismus - to druhé je stabilnější a trvalejší struktura. Zkusím to ale formulovat přesněji: Zdůrazňovat právě ty prvky a akcenty mnohostní reality, které určité prostředí přehlíží. Člověk tím samozřejmě riskuje konflikt, ale celý náš život je riziko. (Tuhle mi jeden diskutér na jiném fóru vyhrožoval usmrcením pro můj "fašismus a antikomunismus". Tož tak.)

bright napsal:
- pokládat za hanebnost, když se bohatá společnost nedokáže starat o své chudé
Arrow Souhlas. Problém je však v tom, že chudoba jde většinou ruku v ruce s ignorantstvím, tupostí či leností. V takovém případě je veškerá materiální či nemateriální pomoc marná.

- Přes jistou dvojznačnost osvícenského dědictví je chloubou této civilizace, že např. oligofreniky nenechá chcípat v nějaké díře, neshazuje je ze skály, ani je neuspává (jako nacisti). Nesouhlasím tedy se slovem "většinou". To je příliš generalizující a příliš to prozrazuje tvoji perspektivu, danou možná sociálním statusem.

Na začátek stránky  

út září 28, 2010 12:39 pm
Autor Zpráva
Martin
šaman

Řekněme že názorová nadproduce se rovná

((n+x) krát koeficient hysterie 'h' )to celé na panák 'p' Laughing

a ano, je to základní schema občanské společnosti.

EDIT: ano uznávám i možné jiné postupy Laughing jakožto epistomicky stejně validní. Laughing

Na začátek stránky  

út září 28, 2010 12:35 pm
Autor Zpráva
bright
šaman

Říká se, že kolik lidí, tolik názorů a někdy i víc. Proto bych si tvoji rovnici dovolil opravit na: "počet členů = 'n', počet nových iniciativ = 'n'+x", přičemž proměnná x je přímo úměrná hysterii členů a množství požitého C2H5OH.
Takže tato názorová nadprodukce je ona občanská společnost? Very Happy

Na začátek stránky  

út září 28, 2010 12:14 pm
Autor Zpráva
Martin
šaman

No, nedá mi to Laughing

bright napsal:
Nicméně, bez myšlenek a činů by nebylo co kritizovat.

To je zásadní nepochopení Wink Vždycky se dá přece nad kafíčkem a věnečkem bouchat do stolu, že "nikdo /s tím/ nic nedělá". Cool

bright napsal:
Jaký je mezi svobodnými občany a občanskou společností rozdíl?

No Think svobodní občané jsme tu všichni, občanskou společností je míněno zřejmě toto:

Skupina občanů založí "otevřenou platformu svobodomyslných jednotlivců a skupin při zachování jejich programové autonomie", složenou z "jedinců činných ve veřejném dění a akademickou obcí uznávaných kapacit" (v počtu 3 sociologové na jednoho lingvistu a jednu kulturoložku, případně kulturní antropoložku), za účelem "poskytování informací a zajišťování komunikace a koordinace různorodých kritických aktivit proti negativním důsledkům XXX", dlužno dodat, že taková platforma "nechce být spojována s jakoukoliv politickou stranou, nebo směrem". Laughing

Od platformy je krůček k iniciativě, říkejme jí Svobodomyslná Iniciativa. Tato se během času, či vyjímečně po prvním marginálním úspěchu/neúspěchu rozdrobí na názorové proudy, iniciativy, případně strany, při platnosti podmínek "počet členů = 'n', počet nových iniciativ = 'n'" Laughing

Na začátek stránky  

po září 27, 2010 6:54 pm
Autor Zpráva
bright
šaman

K těm hodnotám patří:
- přemýšlet o společnosti kriticky, svobodně, "nekorektně" a napříč politickými hranicemi
Arrow Nicméně, bez myšlenek a činů by nebylo co kritizovat. Někdo musí jít "s kůží na trh", aby zápecníci mohli tvrdit, že by to udělali mnohem lépe.
- mít respekt spíše k epistémické než deontické autoritě (někdy, ale ne nutně se mohou spojit)
Arrow Ideální je najít mechanismy na nenabytí, resp. pozbytí deontické autority bez epistémické autority.
- vidět současnost jako výsledek historických procesů
Arrow Souhlas.
- vidět dějiny jako cestu k (nikoli jediné možné) přítomnosti a zdroj kritických úvah o ní
Arrow Souhlas.
Arrow Soukromým, stejně jako veřejným.
- spatřovat jediný zdroj mocenské legitimity ve službě svobodným občanům a občanské společnosti
Arrow Jaký je mezi svobodnými občany a občanskou společností rozdíl?
- vyvažovat extrémy
Arrow Nesouhlas. Extremismus se má vytěsňovat, nikoli vyvažovat (opačným extremismem).
- pokládat za hanebnost, když se bohatá společnost nedokáže starat o své chudé
Arrow Souhlas. Problém je však v tom, že chudoba jde většinou ruku v ruce s ignorantstvím, tupostí či leností. V takovém případě je veškerá materiální či nemateriální pomoc marná.

Na začátek stránky  

po září 27, 2010 1:06 am
Autor Zpráva
Nick Guest
šaman

Každý má právo vidět "smršť" někde jinde. V Lidovkách a MfD vychází podobných článků do týdne tucet. Nic naplat, ale v hájení určitých hodnot tu nenacházím mnoho spojenců - vlastně od určité doby žádné.

K těm hodnotám patří:

- vidět současnost jako výsledek historických procesů

- vyvažovat extrémy

- pokládat za hanebnost, když se bohatá společnost nedokáže starat o své chudé.

Na začátek stránky  

ne září 26, 2010 5:11 pm
Autor Zpráva
Martin
šaman

Předmět: Re: Já ho prostě miluju Citovat

Hm, s tou sodomskou duší nás teda odhadl Anxious

Na začátek stránky  

ne září 26, 2010 5:08 pm
Autor Zpráva
Martin
šaman

Laughing Hlasování o pravdě je skutečně nesmysl - jak by mohl potvrdit leckterý "Napoleon" ve svém polstrovaném trůnním sále v Bohnicích. Laughing

Ale k věci - tedy článku - v podstatě sděluje již známé, ale v médiích ne příliš prezentované. Ostatně není divu - filozofové na volné noze mají jistě více času na sepisování "výzev" a "alternativ", než zaměstnaný pravičák. Wink

K poslednímu odstavci - no je pravda, že je poněkud trpký. Když si člověk uvědomí jaká smršť se zdvihne od zneuznaných géniů, kdykoliv někdo byť i náznakem zpochybňuje systém "půjčíme si s marťany". Very Happy

Na začátek stránky  

ne září 26, 2010 2:34 pm
Autor Zpráva
Vaclav
šaman

Předmět: Já ho prostě miluju Citovat

http://robertpoch.blog.idnes.cz/c/156360/Zkaza-modrobycku-se-blizi.html

Na začátek stránky  

ne září 26, 2010 1:51 pm
Autor Zpráva
bright
šaman

citace:
„Bezplatné“ zdravotnictví je v dnešní podobě neudržitelné.

Rozdíl mezi "bezplatným" zdravotnictvím a bezplatným zdravotnictvím lze rozeznat bez zbytečné filipiky. Idea

Na začátek stránky  

ne září 26, 2010 12:41 pm
Autor Zpráva
Nick Guest
šaman

Ten článek mi připadá zaměnitelný a neoriginální, jako něco, co lze číst denně na blozích idnes, v novinách, nebo co lze slyšet z úst mnoha politiků. Zřejmě ho psal mladý člověk bez životních zkušenností, žijící v jakési ulitě. Bylo by laciné vytrhávat jednotlivé nepovedené věty a na jejich základě se p. Houfkovi vysmívat (na to jsou zde jiní experti). "Pravdivý" by článek mohl být za předpokladu, že bychom pravdivost definovali jako shodu s většinovým míněním, tak jak se např. projevilo ve sněmovních volbách - ale to nelze. Jan Patočka prohlašoval, že "hlasování o pravdě" je nesmysl.

Omezím se na dvě poznámky:

citace:
Čím méně existuje státního zaopatřování, tím více dobrovolné solidarity kolem sebe vidíme, tím více peněz jsou lidé ochotni dát někomu jinému.

Moje zkušenost je jiná. Několik let jsem okrajově přicházel do kontaktu se soukromými sponzory. Mohu říci, že z evropských zemí je v tomto ohledu nejštědřejší Německo. Ano, ta země, kam Češi z pohraničí jezdí nakupovat potraviny, protože to vyjde levněji, kde se průměrný důchod pohybuje kolem 2000 EUR měsíčně a která sebe samu ve své ústavě charakterizuje jako ein demokratischer und sozialer Bundesstaat. Naopak země, kde "státní zaopatřování" téměř neexistuje (Čína), bez ohledu na rostoucí soukromé bohatství v podstatě žádnou "dobrovolnou solidaritu" negenerují. Specifický případ jsou ovšem USA. Rozhodně ale neplatí jednoduché rovnice.

citace:
„Bezplatné“ zdravotnictví je v dnešní podobě neudržitelné.

Nevím o tom, že by u nás něco takového existovalo. Když se každý měsíc dívám na výplatní pásku, je mi zřejmé, že se mi část mzdy strhává na sociální a zdravotní pojištění. Za léta mé praxe je to pěkných pár desítek tisíc, ne-li více. Nic proti tomu nenamítám, protože se rád podílím na solidárním systému financování zdravotnictví. Třeba to jednou budu potřebovat. Kdybych s poukazem na tvrzení p. Houfka o "dosavadním bezplatném zdravotnictví" požadoval vrácení této částky, asi by se na mě na České správě sociálního pojištění dívali jako na blázna - a příjemcem dávek bych se třeba stal dříve, než jsem plánoval. :)

Onen Václavem zvlášť oceněný poslední odstavec těžko komentovat. V Čechách se s oblibou bojuje ve skončených válkách. Své odpůrce pronásledují a vězní totalitní a autoritativní režimy bez ohledu na jimi vyznávanou ideologii. Představa, že současná česká společnost má nakročeno k tomu, aby "pokrokoví levicoví intelektuálové" zavírali své odpůrce, mi připadá jako z jiné planety. Je to jako kdyby někdo v září 1938 naléhavě v novinách varoval před hrozbou restaurace habsburské moci. Jednu důležitou sociální funkci ovšem tato představa plní - odvádí pozornost od reálných problémů, což velice konvenuje s českým zápecnictvím, neochotou samostatně přemýšlet a nereflektovanou potřebou konformity.

Na začátek stránky  

pá září 24, 2010 8:02 pm
Autor Zpráva
Vaclav
šaman

Předmět: Milý text Citovat

http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-mudrovani-o-solidarite-dt5-/p_spolecnost.asp?c=A100921_230221_p_spolecnost_wag

A v posledním odstavci smutně pravdivý.

Na začátek stránky  

čt září 23, 2010 8:48 pm
Autor Zpráva
Nick Guest
šaman

Předmět: Úřadující předseda Citovat

B. Sobotka řekl/ napsal:
"Musím říci, že jsem požádal politické grémium, aby se touto věcí zabývalo," řekl Sobotka, a zároveň informoval, že vedení ČSSD požádalo buňku na Praze 5, aby s takovouto volební kampaní přestalo. "Takovýmto způsobem by kampaň ČSSD vedena být neměla," míní Sobotka.

Zpropadenej filofašista! :)

Na začátek stránky  

čt září 23, 2010 6:01 pm
Autor Zpráva
Martin
šaman

Předmět: Kníže Citovat

jeho milost napsal:
"Pokud by se potvrdila slova, která měl pan Jezerský říci před čtyřmi lety, muselo by se to řešit. ...Po důkladném prostudování spisu od soudu, který proběhl před dvěma lety, je potřeba na něj nahlížet jako na nevinného.“

Rasista jeden! Laughing

Na začátek stránky  

čt září 23, 2010 4:42 pm
Autor Zpráva
Nick Guest
šaman

Předmět: Re: "hnědnutí" politiky Citovat

Billboardy ČSSD v Mostě a na Praze 5 jsou, resp. byly skandál a těžký úlet (minimálně co se týče Prahy 5, je na místě minulý čas). Jsou v hrubém rozporu rozporu s ideovými východisky a politikou jakékoli civilizované demokratické levice. Zcela výmluvný je komentář bývalého předsedy strany

http://www.denikreferendum.cz/clanek/6107-zhnedne-li-cssd-bude-to-jeji-konec

stejně jako úvaha Františka Kostlána

http://www.denikreferendum.cz/clanek/5981-predvolebni-populismus-korytari-vsech-stran-se-spojili

Na pemelově místě bych si ovšem spíš všímal postav, jako je Jiří Jezerský - to je totiž u něj "doma", tam může něco ovlivnit. (Teď jistě přijde to oblíbené: "Nepotřebuji poradce!" :) )

Za zaznamenání stojí i postoj současných předsedů ČSSD a TOP 09:

http://www.novinky.cz/domaci/210642-sobotka-zatrhl-cssd-na-praze-5-plakaty-proti-bezdomovcum.html

http://www.romea.cz/index.php?id=detail&detail=2007_8489

Od pemela, který tu nedávno prohlašoval, že je mu kauza Joch úplně ukradená, ovšem tato náhlá starost o hnědnutí politické scény opravdu sedne. :) Rozdíl mezi námi dvěma je mj. v tom, že já naprosto nejsem ochoten hájit jakoukoli pitomost či nestydatost strany, kterou jsem jako menší zlo podpořil v posledních volbách, zatímco od pemela si nepamatuju ani náznak kritiky vůči straně, kterou zrovna podporuje.

EDIT:: Jinak po delší době potřebné téma, které se dotýká důležitých věcí ve světě kolem nás, takže je třeba se krotit, nebo to Nestranná zamkne na sedm západů v nějakém diskusním sklepení, jak tomu bývá vždy, když o něco jde. :))

Na začátek stránky  

čt září 23, 2010 3:23 pm
Autor Zpráva
Martin
šaman

Wink No tak naše pravice přece není na hnědnutí dostatečně sociální Wink ani nacionálně ani internacionálně Confused

Navíc přestává stavět dálnice, což je oproti hnědým obrat o 180 Laughing

Na začátek stránky  

čt září 23, 2010 2:44 pm
Autor Zpráva
pemel
šaman

Předmět: "hnědnutí" politiky Citovat

Člověk by čekal, že pokud dojde k zabarvení politiky do hněda, bude se tak dít na pravici. A ejhle, u nás se tak poslední dobou děje na levici:

Arrow Jsem národnostní většina, hlásá lídr ČSSD. Je jako z NSDAP, tvrdí kritici
Arrow Vyženeme bezdomovce, vábí pražské voliče ČSSD. Plakáty z ulic zmizí

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
      Na začátek stránky  

pá září 03, 2010 6:40 pm
Autor Zpráva
Nick Guest
šaman

Předmět: Opět Joch Citovat

A co říkáte na případ kněze, který v Americe tvrdil rodičům, že jejich homosexuální dítě vyléčí a udělá z něj heterosexuála?

Nevím. Na to nemám názor. Pokud je homosexuál spokojen se svou orientací a žije si s ní, je to jeho právo, a pokud si chce změnit svoji homosexuální orientaci na heterosexuální, má na to plné právo.

A vy si myslíte, že to jde?

Je možná chirurgická změna pohlaví z ženy na muže a z muže na ženu.

Znalost je nanic. Následuj Instinkt.

Na začátek stránky  

st září 01, 2010 2:13 am
Autor Zpráva
Nick Guest
šaman

Předmět: Ještě jednou Joch Citovat

Václav napsal:
Pana Jocha v roli poradce premiéra chápu jako chytře volenou úlitbu křesťansky orientovaným občanům O správnosti toho postupu ostatně svědčí právě vřískot na levici, zejména té krajní.

Až bude premiérem pan doktor Rath (...)

Ke kauze Joch bych dodal toto:

1. Premiér je v tomto rozhodování autonomní a za svého poradce si může vybrat, koho chce. To ovšem neznamená, že občanská společnost nemá právo jeho personální rozhodování kritizovat a případně nepožadovat změnu. Osobně se domnívám že MUDr. Joch přesně vystihuje mentální vyladění tohoto premiéra a že by byla škoda vracet ho mezi řadové občany, kteří s touto vládou nemají nic společného a k nimž se rád počítám.

2. Názor, že jde o jakousi Nečasovu úlitbu vyhraněným křesťanům, pokládám za mylný. Joch svůj katolicismus neakcentuje nijak razantně, a i když mezi integrálními katolíky vzbudilo jeho jmenování pozitivní ohlas, tito lidé jsou slabí a o jejich hlasy se dělí zejména SSO-PaS a KDU-ČSL. 40% formálních křesťanů z posledního sčítání lidu se patrně rozhoduje mezi TOP 09, ODS a v nepatrně menší míře i pro ČSSD. Shodou okolností jsou všichni tři předsedové uvedených stran praktikující (tedy nejen formální) katolíci, ale během volební kampaně to nijak nezdůrazňovali (v české společnosti je toto nezdůrazňování politicky rozumné).

3. Joch je kompetentní znalec dějin americké politiky a zejména politologického myšlení amerického konzervatismu a jeho mutací. Málokdo u nás tomu tak dobře rozumí. Místo šéfa Občanského institutu, který je politicky vyhraněným konzervativním think-tankem, zastával v určitém smyslu kvalifikovaně. Jeho nevýhodou je při dobré znalosti ideových východisek malé porozumění terénní práci s minoritami a odtrženost od konkrétních problémů v regionech, s nimiž se bude muset ještě dlouho seznamovat. Na překážku mu alespoň z počátku bude neschonost uvažovat jinak než v rámci "vysokých" politických doktrín, a to podle schémat amerických konzervativních politických filozofů. Z řady důvodů, např. vzhledem k jeho vztahu k válce v Iráku či k Rusku a loňskému rusko-gruzínskému konfliktu, jej nepovažuji za paleokonzervativce, jak se o něm vyslovil premiér: podle mě jde o kombinaci radikálního neoliberála (v ekonomice a sociálních otázkách) a neokonzervativce (v hodnotové sféře). Fašistou není v žádném případě, nicméně je možné připomenout jako historický fakt, že italští a němečtí konzervativci pomohli fašistům i nacistům dostat se k moci a tyto autoritářské režimy po jistou dobu hájili (dokud se jich ještě někdo ptal).

4. "Vřískot levice" je poněkud žurnalistická, pejorativní formulace. Zaprvé nic nevím o tom, že by po Jochovi nějak ostře "jela" právě krajní levice jako Antifa či KSČM. Protestuje proti němu hodně aktivistů středových, levostředových či liberálních NGO's. Opakovaně upozorňuju, že v této zemi máme co do činění s posunem těchto kategorií - z umírněné středové levice i středu se stává levice extrémní, radikální pravice na hranici antisystémovosti je představována jako pravý střed. V rámci nové politické kultury, kterou pro toto fórum požaduje např. Waky, bych doporučoval se podobným urážlivým obratům vyhnout. Ostatně značná část krajní pravice nad Jochovým jmenováním projevuje nelíčené nadšení - taky se vyhýbám slovu "vřískot".

Na okraj: Pokud by ČSSD vedená Dr. Rathem vyhrála příští sněmovní volby tak silně, aby mohla sestavit funkční vládu, byl by to obrovský krach nynější vlády, kterou většina z vás podpořila. Že já mám nedůvěru k jejímu programu "prosperita a efektivita cestou selektivních úspor", to tady nikoho nepřekvapí, ale že ji nemá ani Václav, to mě překvapuje...

Editace: přepisy

Na začátek stránky  

út srpen 31, 2010 3:13 pm
Autor Zpráva
Vaclav
šaman

bright napsal:
Nicméně si myslím, že tahle republika má na víc, než na ušmudlaný partajní korporativismus rakouského typu.

Bylo by to nádherné, ale občas si říkám "kéž bychom se dopracovali aspoň toho". Nepřipraveností ČSSD k vládě po "Sarajevu" jsme ztratili zatraceně moc času.

Na začátek stránky  

út srpen 31, 2010 12:26 pm
Autor Zpráva
bright
šaman

Tak jistě, jde o realpolitik. Nicméně si myslím, že tahle republika má na víc, než na ušmudlaný partajní korporativismus rakouského typu. Nehledě na to, že v očích veřejnosti (tj. všech těch čtenářů bulváru s volebním právem) získává sebevětší hlupák s akademickým titulem a veřejnou funkcí autoritu, kterou si jeho myšlenkové pochody nezaslouží. Viz obliba všech těch doktorů, profesorů, vládních radů a poradů.

Na začátek stránky  

út srpen 31, 2010 12:14 pm
Autor Zpráva
Vaclav
šaman

bright napsal:
Četl jsem s Jochem rozhovor ... myslím, že je to osinózní blb.

Určitě nejsem sám, u koho mají občanská hlediska přednost před gayskými. Zkušenost mne naučila, že je-li nějaká nepřehlédnutelná skupina vyloučena z vlivu na společné věci, může z toho někdy vzniknout krátkodobý užitek, nakonec to však vždy způsobí problémy.

Pana Jocha v roli poradce premiéra chápu jako chytře volenou úlitbu křesťansky orientovaným občanům v situaci, kdy KDU-ČSL vlastní hloupostí neprošla do parlamentu. Přičemž Joch jako poradce určitě nadělá míň škody, než Tollner, Karas, Severa či Šojdrová v poslanecké sněmovně. O správnosti toho postupu ostatně svědčí právě vřískot na levici, zejména té krajní.

Až bude premiérem pan doktor Rath, bude v jeho týmu jistě s. Poch.

Na začátek stránky  

ne srpen 29, 2010 9:00 pm
Autor Zpráva
bright
šaman

Četl jsem s Jochem rozhovor (tuším, že v Respektu) a z jeho dvou sdělení (parafrázováno), že rád vyprovokovává diskuzi kontroverzními tvrzeními a že jedině heterosexuální souložení podporuje demokracii, si myslím, že je to osinózní blb typu "pana profesora" a jeho suity a že nemá ve vysoké politice co dělat.

K tomu, co napsal sergej: i o Goebbelsovi a jiných podobných idiotech by mnoho lidí řeklo, že nebyli primitivní demagogové a že uměli své názory obhájit. Přesto nemyslím, že by se jim měl dávat prostor k seberealizaci ve funkci placené z veřejných zdrojů. Každý je nahraditelný, a to zpravidla někým kvalitnějším.

Na začátek stránky  

ne srpen 29, 2010 1:42 pm
Autor Zpráva
sergej sudoplatov
šaman

No tak jsem se podíval na ten rozhovor s panem Gálem i přečetl blog paní Tydlitátové a musím jim dát za pravdu. V lecčems také s panem Jochem nesouhlasím, ale narozdíl od lidí jako pan Štampach (zleva) či Bartoš (zprava) to není primitivní demagog. Své názory umí v seriózní diskuzi obhájit, což bylo třeba vidět na chatu s osobností na idnesu, který jsem nedávno sledoval. A podepisování se pod petici za něčí odvolání - to mi zavání spíše totalitními praktikami...někoho jednoduše odstřelit, protože nemám rozumné protiargumenty. Stačí se podívat, kdož jsou autoři petice - různé feministické a extremisticky rovnostářské organizace, genderoví aktivisté (či aktivistky? tam to je těžko rozlišit). Největší humbuk strhla proti němu radikální levice, anarchisti a antisemiti. Chovají se podobně jako hulváti okolo "tatíčka" Klause (Hájek, Jakl), "konzervativní" demagogové jako p. Bartoš nebo "pavouk" Paulczynski. Tedy to samé, jen s opačným znaménkem. Postrádám nějakou argumentaci a asi nejsem jediný.

Na začátek stránky  

ne srpen 29, 2010 12:48 pm
Autor Zpráva
Martin
šaman

Předmět: Joch, Tydlitátová x intelektuálové Citovat

http://tydlitatova.blog.idnes.cz/c/152850/Fedor-Gal-haji-Romana-Jocha.html

citace:
Výsledkem mého článku byl jednak podivný protičlánek Ivana Štampacha, který ze mne málem dělá zrádkyni a volá po pevném semknutí: "Nové úkoly v nastalé situaci vyžadují jednotu." ..... Téměř fanaticky pak působí tento výrok zřejmě vztažený na mne: "Ušlechtilá intelektuálka pomluvená a napadená fašisty naplive do očí svým obhájcům a pokládá za ukřivděného téměř fašistu stojícího na prahu Strakovy akademie."

citace:
...Začalo vyhrožování soudem, uražené e-maily, vyžadování omluvy nejen na Deníku Referndum, kde jsou oni aktivisté jmenovitě zmínění až po naléhání oponetů v diskusi pod článkem, ale i na iDNES, kde o nich není řeč vůbec. Agresivita a drzý frackovský tón těchto mailů je ještě doprovázen posměšným pubertálním hecováním na facebooku....

citace:
Naproti tomu mi Roman Joch napsal dva velmi slušné e-maily, kde vysvětluje a obhajuje své názory. .... A ve srovnání s levicovými kritiky vychází lépe. Je to důstojný protivník. ... nedemokratický, nicméně slušné diskuse schopný staromilec.

A Fedor Gál

Very Happy

Na začátek stránky  

pá srpen 27, 2010 5:40 pm
Autor Zpráva
Máša
uživatel

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/209861-radil-bushovi-v-kampani-proti-homosexualum-ted-priznal-ze-je-gay.html

Další důkaz o tom, že kdo nejvíc křičí, od toho to fičí! Very Happy

Na začátek stránky  
Zaslat odpověď Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 56, 57, 58  Další