| |
| |
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
út březen 23, 2010 11:30 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
| Předmět: |
|
|
| Nick Guest napsal: | | Hodně nízký lidský pud je absence solidárního uvažování a jednání povýšená na ctnost. |
Uff, aspoň že není nejnižší, tak jako pudy člověka, který vidí C6ku a nadává "na to si nakradl z mojí podpory v nezaměstnanosti, už aby mu to náš Jirka zabavil"
Ovšem jiným "zajímavým" "pudem" je osočovat někoho z asociálnosti bez čehokoliv, co by takový názor ospravedlňovalo.
| Nick Guest napsal: | | ... ač ji servisní třída... |
Jejda, si pamatuju, že moje kosmetička, masér i automechanik říkají to samý
| Nick Guest napsal: | | ...pomocné elity (např. politici a novináři) poměrně úspěšně přesvědčují... |
To jo, když máme demokracii, tak proč ty pravicový politici propagujou svoje volební programy????! By se mělo zakázat!
| Nick Guest napsal: | | Pokoušet se polemizovat s teheránskou argumentací je ovšem taky plýtvání času. |
Naprostej souhlas.
| Nick Guest napsal: | | Pemel by měl jednak odpovědět na jojxovu otázku a za druhé by nás mohl seznámit se svým výkladem pojmu "zamindrákovaný". Věřím, že v tomto ohledu nám může říct leccos obohacujícího - a rád se nechám poučit. |
Pořádek a výkladový slovník cizích slov muší bejt.
PS: Ano, bankrot sociálního státu (nechám stranou co si pod tím kdo představuje) tak či onak ohrožuje všechny. Nižší třídu, neboť je jejím kojícím prsem, střední, protože ta to zaplatí, a vyšší, protože bude terčem populistů.
Proto se mi zdá divné, že jsou tací, kteří spatřují řešení v tom, zvětšovat jeho výdaje, když už ten současný, resp. v součansné nereformované podobě, je z tuzemských zdrojů naprosto neufinancovatelný.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
út březen 23, 2010 10:52 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Hodně nízký lidský pud je absence solidárního uvažování a jednání povýšená na ctnost. Střední třída bez elit samozřejmě sama sociální stát neutáhne - přičemž jeho kolaps ohrožuje i ji, ač ji servisní třída a pomocné elity (např. politici a novináři) poměrně úspěšně přesvědčují o opaku. Pokoušet se polemizovat s teheránskou "argumentací" je ovšem taky plýtvání času.
Pemel by měl jednak odpovědět na jojxovu otázku a za druhé by nás mohl seznámit se svým výkladem pojmu "zamindrákovaný". Věřím, že v tomto ohledu nám může říct leccos obohacujícího - a rád se nechám poučit. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
| |
|
|
 |
út březen 23, 2010 9:50 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
| Nick Guest napsal: | | Martin napsal: | | Ale eště bych tam dal Zahradila, pro pořádek. |
Čím se tento libertarián....prakticky zasadil o přijetí ZRP v r. 2006 či vůbec o rozšíření GLBT práv, mi jaksi uniká. |
No, když budeš někde hledat významy, které tam nejsou, bude ti unikat stále více věcí. Uvedl jsem ho pouze z důvodu, že podobně jako Nečas (který se á konto LUI včera pustil do 1. Chachara), je mi sympatický.
Ale když už jsi to nakousl, tak budiž. Nebylo by od věci si občas vzpomenout, že se Zuzkou Rujbrovou předkládali opakovaně zákon o RP i poslanci za ODS. Upozorňuji že v době, kdy Jyřý měl ještě místodržitelské platinou ražené zlaté korýtko na magistrátě.
| Nick Guest napsal: | | Možná utrousil vlídnou zmínku v nějakém rozhovoru, ale bez praktického významu..... |
No dělat něco, co nemá žádný, nulový, praktický význam je samozřejmě zcela zbytečné plýtvání času, to sem rád že sme se shodli.
Ale nebyl bych na něj tak tvrdej, třeba monitoruje
| Nick Guest napsal: | P. S.: Když tady čtu pemelovy, sergejovy atd. poznámky, vždycky si vzpomenu na nádherně ironickou definici středních tříd, která říká, že jsou to třídy, které s obrovským nasazením hájí zájmy někoho jiného.  |
Hm, tak nejnižší třídy hájí zájmy svých papalášů, aby mohly jejich ústy přijímat plody své práce, že.
Jinak nevím, na jakou třídu se kdo cítí, (ač jsem rád, že nebylo zmíněno mé jméno v tomhle kontextu) ale myslím, že pravicově orietntovaná střední třída hájí především zájmy svoje. Ostatně jako každá jiná skupina voličů.
Jednak proto, že pravice dává právě střední třídě větší prostor pro ekonomický vzestup. Mluvím o vzestupu, nikoliv o garsonce, chatě a trabantu pro každého.
Jednak proto, že se střední třídou chtě nechtě stát stojí a padá. Což ovšem v praxi znamená, že každý prů... dopadne nejhůře na ní.
Jednak proto, že střední třída hradí totální většinu státních výdajů - od zdravotnictví po vydržování tříd nižších a nejnižších. Takže je pouze rozumné, když chce aby byly co nejmenší, nejprůhlednější a co nejdál od úředníků našich i unijních, že.
Ono totiž zdanit "horních deset tisíc" zas tak velkou částku nepřinese, a je to v podstatě PR tah zaměřený na nejnižší lidské pudy, mj. závist.
| Nick Guest napsal: | EDIT:
P. P. S: Taky by mě zajímalo, koho měl pemel na mysli. Po dochodu Wítka a Barta je tady levicových diskutujících v záplavě homoconů jako šafránu. Ale že by mezi nimi byli zamindrákovaní pseudointelektuálové? Že by nějaká projekce? ) |
Mi to sice přijde celkem jasné, ale budiž.
Btw - kulinářská hádanka: Je pravda, že když se šafrán přidá častěji, než jednou v průběhu jedné přípravy, zkazí celý pokrm?
Jo, a já teda si doteď myslel, že umim počítat, když mě to mimo jiné také živí, ale nějak se nemůžu dopočítat "záplavy" oproti "šafránu".
Jenom jestli tady někdo nevidí kohorty, legie a armády (část již na pochodu, část motorizovaná, část na cepelínu), kde je 3-15 lidí  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
út březen 23, 2010 1:24 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
| Martin napsal: | | Ale eště bych tam dal Zahradila, pro pořádek. |
Čím se tento libertarián, který od r. 2004 není členem českého parlamentu a jehož hlavním dílem v EP je založení eurokverulujícího klubu spolu s Cameronem a polským Právem a spravedlností bratrů Kaczynských, prakticky zasadil o přijetí ZRP v r. 2006 či vůbec o rozšíření GLBT práv, mi jaksi uniká.
Možná utrousil vlídnou zmínku v nějakém rozhovoru, ale bez praktického významu, což by svědčilo o jisté politické chytrosti. Tu dal ostatně najevo, když loni na jaře nepřestoupil k Machovým Svobodným, kam názorově nepochybně patří. Být chytřejší než Jiří Payne ovšem není až takový kumšt.
P. S.: Když tady čtu pemelovy, sergejovy atd. poznámky, vždycky si vzpomenu na nádherně ironickou definici středních tříd, která říká, že jsou to třídy, které s obrovským nasazením hájí zájmy někoho jiného. :)
EDIT:
P. P. S: Taky by mě zajímalo, koho měl pemel na mysli. Po dochodu Wítka a Barta je tady levicových diskutujících v záplavě homoconů jako šafránu. Ale že by mezi nimi byli zamindrákovaní pseudointelektuálové? Že by nějaká projekce? :)) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
| |
|
|
 |
po březen 22, 2010 11:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
| Nick Guest napsal: | | sergej sudoplatov napsal: | "kdo za nás kope a kdo nás vždycky podrží".  |
Přece Kalousek, Severa, Nečas a M. Benda, ne?  |
Přesně tak, mě jistě Ale eště bych tam dal Zahradila, pro pořádek.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
po březen 22, 2010 10:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
| sergej sudoplatov napsal: | "kdo za nás kope a kdo nás vždycky podrží".  |
Přece Kalousek, Severa, Nečas a M. Benda, ne?  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
| |
|
|
 |
ne březen 21, 2010 7:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Záznam z hlasování známe jako uvědomělí gayové nazpaměť a máme ho vytištěný a zatavený do laminátu na čestném místě každého pokoje, aby svědčil.
Ale máš pravdu, nesmíme při volbách zapomínat na to, kdo, a v čele jakého proudu, nám a pro nás to RP, sám, odkázaný jen na sebe, vymyslel a úderně prosadil.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
ne březen 21, 2010 6:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Martin: Ano, a proto bychom měli u letošních voleb pečlivě zvážit koho volit a ještě jednou si přečíst záznam z jistého hlasování PS PČR z roku 2006. Abychom věděli "kdo za nás kope a kdo nás vždycky podrží".  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
| |
|
|
 |
ne březen 21, 2010 4:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
| Předmět: Ad forum: |
|
|
Nj, ale kdyby tu nebyli, kdo by nás potom varoval, že jako gayové nemůžem prakticky vyjít z bunkru? A že ČR nečeká plíživý návrat komunistů k moci, ale homofobně-klerofašistické spiknutí?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
ne březen 21, 2010 2:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
| Předmět: Re: fórum |
|
|
jojx: Nabízelo by se pořekadlo o potrefené huse...; nicméně tebe jsem rozhodně nemyslel.  _________________ Veritas vincit. |
|
| |
|
|
 |
ne březen 21, 2010 4:17 am |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
| pemel napsal: | | Poslední dobou mám pocit, že se tady z toho stalo fórum zamindrákovaných levicových (rádoby)intelektuálů... |
docela by mě zajímalo, kdo všechno do té kategorie spadá
jmenuj, srabe  _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
| |
|
|
 |
ne březen 21, 2010 2:43 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
| pemel napsal: | | Poslední dobou mám pocit, že se tady z toho stalo fórum zamindrákovaných levicových (rádoby)intelektuálů... |
 _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
ne březen 21, 2010 1:32 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
| Předmět: fórum |
|
|
Poslední dobou mám pocit, že se tady z toho stalo fórum zamindrákovaných levicových (rádoby)intelektuálů... _________________ Veritas vincit. |
|
| |
|
|
 |
ne březen 14, 2010 7:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
| Předmět: gay-army |
|
|
že by gay-armáda ?
 |
|
| |
|
|
 |
ne únor 28, 2010 2:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
| sergej sudoplatov napsal: | | Nějak je mi to celkem volné...pochybuji že to v našem životě cokoliv zlepší či zhorší, ať už budou výsledky jakékoliv. |
Chleba víc nebude, ale právě proto jsou hry. Ne nadarmo ve starém Římě byly největší stavby ty, které sloužily k ukrácení volného času (chudiny). |
|
| |
|
|
 |
so únor 27, 2010 10:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Nějak je mi to celkem volné...pochybuji že to v našem životě cokoliv zlepší či zhorší, ať už budou výsledky jakékoliv. A pro naši republiku to také nebude nic znamenat, bez ohledu na výsledky (ne, opravdu nejsem hurávlastenec). Ostatně nesledují více věcí, abych pravdu řekl, v posledních letech se na televizi nedívám prakticky vůbec, dokonce mi až donedávna unikalo, že byl teď další ročník té Superstar. _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
| |
|
|
 |
so únor 27, 2010 4:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Abych odpověděl na otázku, ani ne.
Hokejový tým mi přijde jalový (sbírka hokejových důchodců, a neznámých osob), a naše dámy... no jejich disciplíny mi přijdou nudné.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
so únor 27, 2010 11:57 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
| Předmět: Re: ZOH Vancouver 2010 |
|
|
| solok napsal: | | pemel napsal: | To tady fakt nikdo nesleduje Olympiádu?  |
Olympiáda je čtyřleté období mezi dvěma olympijskými hrami. |
Jak uvádí na svých webových stránkách Ústav pro jazyk český AV ČR, používá se dnes označení olympiáda i pro olympijské hry (viz dotaz č. 8/2006). http://www.ujc.cas.cz/oddeleni/index.php?page=dottyd2006 _________________ Veritas vincit. |
|
| |
|
|
 |
so únor 27, 2010 9:27 am |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
| Předmět: Re: ZOH Vancouver 2010 |
|
|
| pemel napsal: | To tady fakt nikdo nesleduje Olympiádu?  |
Olympiáda je čtyřleté období mezi dvěma olympijskými hrami. |
|
| |
|
|
 |
so únor 27, 2010 12:37 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
| Předmět: ZOH Vancouver 2010 |
|
|
To tady fakt nikdo nesleduje Olympiádu?  _________________ Veritas vincit. |
|
| |
|
|
 |
čt listopad 26, 2009 6:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Někteří muži v nejlepších letech mají záhadný sklon poučovat jiné s apriorním předpokladem, že na to bude brán zřetel... Budu muset nahlédnout do odborné literatury, abych zjistil jak ten kompenzační mechanismus funguje...  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
so listopad 14, 2009 7:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
| Předmět: Umění |
|
|
http://www.blisty.cz/2009/11/13/art49814.html
| citace: | 9/ Protiklad intuice, vnímat dílo proti jeho logice, co by bylo, kdyby.
Že je ten devátý poslední bod rafinovaně vymyšlený? Bodejť by ne, vždyť přece „příbuznost formy již v současném umění neodkazuje na podobnost podstaty“. Závěr je jednoduchý. Renomovaný umělec XY se vlastně zbytečně dřel. Mohl filmovat a fotit někde jinde a listí pohodlně nasbírat na zahradě, protože kdo dneska rozezná jabloň od dubu a navíc, vždyť to přece všechno stejně ještě může být nějak jinak. No řekněte, nechcete se taky stát umělcem? |
_________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
pá říjen 02, 2009 4:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
| Předmět: Technická |
|
|
Poslední část přestěhována do samostatného tématu: http://gay.komunita.cz/viewtopic.php?t=1138 _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
| |
|
|
 |
ne září 27, 2009 9:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Hippie uživatel++

Založen: 23.5.2009 Příspěvky: 306 Bydliště: Svitavy + - 18km
|
|
|
co mi vrtá hlavou?hm
ani nevím
jen se nudím
příjdu ted
a příště až pak
nestihnu to sem vše dát
moje tělo
na roztrhání jest
já chtel bych být
jak potulný pes
starosti žádné
jen tak za den
uloví slepici
aby neumřel hladem
dodám k tomu
větu jednu
seni si na židli
a pusť si bednu
starosti zmizí jako bílý dým
a ty zmizíš s nimi jako v prázdnu
amorový šíp
který netrefil svůj cíl
a padá dolů jako rychlý stín
a bere ssebou všechen čas
a ted závěr vtipný jest
(no jo no zhulit se trávou) |
|
| |
|
|
 |
ne září 27, 2009 4:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
| Předmět: Re: O svobodě projevu a trzáku |
|
|
Tento Vodafonův příspěvek je názornou ukázkou toho, jak se i docela hodný člověk, když se stáhne do kyberprostoru a přeruší kontakt s realitou, může změnit v podivína a začít ztrácet soudnost.
Vodafone, vyraž někam za chlapama, ono tě to zase pustí.  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
| |
|
|
 |
ne září 27, 2009 1:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
| solok napsal: | | Martin napsal: | | solok napsal: | | Vodafone napsal: | | Co to je sinoismus také netuším, jen se domnívám. |
(Sión je pahorek blízko Jeruzaléma (není přesně jasné který) |
No... je to pahorek, na kterém stál Herodův palác a obytná čtvrť.... že tam máš blbě závorky, nehodlám komentovat |
Já jsem to myslel trochu jinak, že není zcela jasné, který dnešní pahorek to je. |
No tak to se snad dá dohledat poměrně jasně podle starověkých map... Taky přece víme, kde je Palatin, ne?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
ne září 27, 2009 12:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
| Martin napsal: | | solok napsal: | | Vodafone napsal: | | Co to je sinoismus také netuším, jen se domnívám. |
No... je to pahorek, na kterém stál Herodův palác a obytná čtvrť.... že tam máš blbě závorky, nehodlám komentovat |
Já jsem to myslel trochu jinak, že není zcela jasné, který dnešní pahorek to je. |
|
| |
|
|
 |
so září 26, 2009 4:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
| solok napsal: | | Vodafone napsal: | | Co to je sinoismus také netuším, jen se domnívám. |
No... je to pahorek, na kterém stál Herodův palác a obytná čtvrť.... že tam máš blbě závorky, nehodlám komentovat
Jinak - rozdíl mezi sinismem a sionismem si taky asi vyhledáš sám....  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
| |
|
|
 |
pá září 11, 2009 4:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
| Vodafone napsal: | | Co to je sinoismus také netuším, jen se domnívám. |
Nevím, jestli se pojem "sinoismus" skutečně používá, pokud ano, pak bych na základě podobností slov jako "germanismus" či "bohemismus" usuzoval, že jde o čínský jazykový prvek obsažený v jiném jazyce než čínštině.
Jinak "sionismus" je hnutí za návrat k Siónu. (Sión je pahorek blízko Jeruzaléma (není přesně jasné který), přeneseně Jeruzalém a ještě víc přeneseně Palestina.) Když se v 19. století v Evropě rozvíjela národní hnutí a každý národ se snažil vytvořit svůj národní stát, zjistili Židé, že oni žádný stát na rozdíl od ostatních evropských národů nemají a ani na něj v Evropě nemají vyhlídku. Hnutí se proto snažilo nalézt zemi, kde by Židé takový národní stát mohli vytvořit a po jistém tápání (Argentina, Uganda) se rozhodlo o návrat do původní domoviny Židů (tedy "k Siónu"). Sionismus tedy došel svého naplnění v roce 1948, kdy vznikl stát Izrael. Dnes se slovem "sionismus" označuje přetrvávající stěhování Židů z celého světa do Izraele, případně v přeneseném smyslu jiné, většinou hanlivé významy. |
|
| |
|
|
 |
pá září 11, 2009 4:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
| Předmět: O svobodě projevu a trzáku |
|
|
Zřejmě vlivem tzv. efektu Streissandové se ke mě dostal odkaz na server zvedavec.org. Jeho autor tam popisuje, kterak byl odsouzen za zveřejnění článku zpochybňujícího holocaust. Opravdu mě zajímalo, co tak strašného ve článku může být, že je jeho publikování trestným činem, tak jsem článek otevřel. Co mě ještě víc překvapilo, že článek na webu stále je a v nezměněné podobě. To z mého pohledu skoro vypadá, jako že není důležité, že článek může kdokoli číst, hlavní je potrestat autora…
Článek jsem přečetl a překvapilo mě, že to není ani moc útočný článek. Je to pouze soubor tvrzení, někde podložených, někde méně, někde vůbec, k tomu nějaká sugestivní zdůvodnění. O to víc mě překvapilo odůvodnění rozsudku, kde se na několika místech objevuje slovo „Nepopiratelný“. Na to slovíčko jsem trochu alergický.
Možná je symbolické, že dnes je právě 11. září. Pokud to takhle půjde dál, je možné, že za pár let už nebude možné, aby se v televizi vysílal dokument „Konspirační teorie o 11. září,“ nebo film Loose Change. Pokud to takhle půjde dál, bude za pár let svévolná imploze WTC označena za nepopiratelný fakt a každý kdo třeba jen naznačí, že to vypadá spíš na řízenou demolici, bude podezřelý ze spáchání trestného činu.
Nebude taky za chvíli trestné až někdo prohlásí nepopiratelnou lež, že homosexualita je nemoc?
Kam ten svět spěje?
--
Poznámka pod čarou:
Nejsem antisemita, ani nevím, proč bych neměl mít rád židy. Co to je sionismus také netuším, jen se domnívám. Jestli Židů umřelo v koncentračních táborech 2 miliony, nebo 6 milionů vnímám stále jako stejně velkou tragedii.
Edit: Opr. typo - sionismus _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém…
Naposledy upravil Vodafone dne pá září 11, 2009 9:48 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
| |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|