|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
pá září 04, 2009 1:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
|
|
 |
so srpen 22, 2009 5:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
|
|
 |
po srpen 17, 2009 10:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: Změna názoru na blokování internetu |
|
|
Kdysi dávno jsem tu rozvířil diskuzi ohledně blokování nevhodného obsahu na Internetu.
Teď jsem se k témetu vrátil, neboť podobný krok, co tehdy Vodafone, učinila právě teď Telefónika O2. To mě vedlo k tomu, ujasnit si názor na danou problematiku. Dospěl jsem k závěru, že takovéto blokování není správné, operátoři by ho neměli dělat, rozhodně ne na základě seznamů, který vede jakási zahraniční organizace a do nějž jsou připisovány položky nedůvěryhodným způsobem.
Míra ochrany kohokoli před čímkoli je diskutabilní, riziko zneužití k phishingu a podobným praktikám je řádově vyšší. Jestliže nebudeme moci nadále důvěřovat svým ISP, že náš provoz směrují tam, kam požadujeme, ztrácíme opravdové připojení k Internetu. A to je špatně. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
pá červenec 03, 2009 2:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 12:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
Předmět: |
|
|
To je docela dost díky ještě jednou  |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 12:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 12:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Děkuju za vysvětlení, a kolik je tady teda za den průměrně uživatelů ? asi ? |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 12:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
SIEENX + Libor: 158 uživatelů neznamená 158 registrovaných uživatelů, počítadlo započítá každého, kdo se sem koukne, i když se nepřihlásí a ani není na webu registrovanej.
Ten výpočet není úplně přesný, je tam vysvětlivka: "Tato data vycházejí z aktivity uživatelů za posledních 5 minut", takže asi tak:
to číslo nejspíš znamená, že za 5 minut zaregistroval server přístup ze 158 různých IP adres, a nic víc. Pokud je několik uživatelů za NATem, tak jich ve skutečnosti mohlo být i víc, než 158. A pokud někdo třebas omylem jen načetl homepage a šel jinam, tak byl také započítán, i když vlastně nebyl uživatel.
Ono počítání návštěvnosti jakékoli stránky nebude nikdy přesné, můžeš počítat IP adresy, MACy, umístěné cookies, no - hafo věcí, ale vždycky je to odhad. |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 11:38 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
|
|
SIEENX napsal: | Víte co mi vretá hlavou?
kód: | Nejvíce zde bylo současně přítomno 158 uživatelů dne po červenec 21, 2008 7:32 am. |
Jak je to možné když jich tady vždycky vidím maximálně pět? ? |
Kolik z těch 158 lidí byli spamovací roboti?  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 11:24 am |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Víte co mi vretá hlavou?
kód: | Nejvíce zde bylo současně přítomno 158 uživatelů dne po červenec 21, 2008 7:32 am. |
Jak je to možné když jich tady vždycky vidím maximálně pět? ? |
|
|
|
|
 |
pá červen 19, 2009 4:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
|
|
 |
po červen 15, 2009 9:46 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Vypatlátor |
|
|
Vypatlátor je fakt (fuckt ) zábavnej
(ne, netrpím ještě takovou stařeckou demencí, abych ho začala používat ... jen mě pobavilo, na co všechno lidi nepřijdou ) _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
po červen 15, 2009 12:59 am |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Reach napsal: | Vím, že správné písemné vyjadřování je důležité, avšak u někoho jsem ochotný přejít nějaké ty gramatické chyby. Také mi nevadí, kdo jak píše uvozovky a jestli píše w místo v. Nejhorší ale co jsem kdy viděl a jsem na to alergický je psaní typu: nO th@K b@RusK@ Je mOJe úPlnĚ NeJVíc nEJlePsHeJší KáMoŠK@... Toto mi přijde už trochu víc přitažené za vlasy. A navíc nechápu, jak to může někoho bavit. Musí to být hrozný žrout času. |
Jo to jsem tak trochu měl an mysli tím W oni ho tHam tH@ky dh@Waj
Prostě nejlepší je psát normálně sem tam nějaká chybka  |
|
|
|
|
 |
ne červen 14, 2009 2:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Jé, je tam i devypatlátor Ten bych nainstaloval jako mod do fóra  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
ne červen 14, 2009 2:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Reach napsal: | ThOtHo mI PrZiYdE UzH ThRo×u wIiIc pRzItHaZhEnEeE Za wLaSy° A NaWiIiC Ne×aAaPu, YaK ThO MuUuZhE NeKoHo bAwItH° mUsIiI ThO ByYyTh hRoZnYyY ZhRoUtH CzAsU° xD NiKdO Me NeMaAa LaAaAaAaD!!!!!! ((((( |
Ale vůbec ne, stačí použít vypatlátor
http://77.48.102.76/vypatlator/ |
|
|
|
|
 |
ne červen 14, 2009 2:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Reach uživatel
Založen: 3.8.2008 Příspěvky: 75 Bydliště: okres České Budějovice
|
|
|
Vím, že správné písemné vyjadřování je důležité, avšak u někoho jsem ochotný přejít nějaké ty gramatické chyby. Také mi nevadí, kdo jak píše uvozovky a jestli píše w místo v. Nejhorší ale co jsem kdy viděl a jsem na to alergický je psaní typu: nO th@K b@RusK@ Je mOJe úPlnĚ NeJVíc nEJlePsHeJší KáMoŠK@... Toto mi přijde už trochu víc přitažené za vlasy. A navíc nechápu, jak to může někoho bavit. Musí to být hrozný žrout času. |
|
|
|
|
 |
ne červen 14, 2009 11:55 am |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
so červen 13, 2009 10:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
TXB: Ano, tuto pomůcku také znám, ale ta s čísly mi vyhovuje víc a teprve tu jsem si zapamatoval.
Ad typo uvozovky: Ano, taky jsem je nepsal, dokud jsem si nenainstaloval českou typorafickou klávesnici od Petra Písaře. Pak také občas narazím na chybu v i18n – například některé www aplikace takový speciální znak nejprve převedou na entitu &#abcd; a vzápětí oescapují, takže je pak zobrazen v odkrytém tvaru
SIEENX: Buď tak laskav a oprav si překlep v podpisu  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
so červen 13, 2009 9:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
U mě mužete čekat překlepy učím se psát všema deseti
Jinač mi nevadí vubec nějaké chyby pokud vyloženě" nebyjou do očý" ale co mi vadí když někdo píše místo v - w ale stejně mi je to všechno jedno a neřeším to  |
|
|
|
|
 |
so červen 13, 2009 9:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Vodafone: Na mě a mně je ještě snazší pomůcka, ale když chvátám, ani mě nenapadne, že bych ji měl použít, takže to často napíšu blbě.
Tam, kde si můžeš říct "tobě", patří "mně".
Tzn. Patří to mně. ~ Patří to tobě. - obojí dlouhý tvar s háčkem.
ale
Vzal mě do ZOO. ~ Vzal tě do ZOO. - obojí krátký tvar s háčkem.
A tam, kde se dá říct "tebe", by se místo "mě" mělo preferovat "mne", ale to už není kritický...
To je pro mne. ~ To je pro tebe. - obojí dlouhý tvar bez háčku.
Takže když si chci ověřit, že jsi napsal správně "Mně osobně třeba nevadí...", řeknu si "Tobě osobně třeba nevadí..." a vidím, že je to OK
Uvozovky dole/nahoře ale psát nebudu, protože to je zjevně chyba české klávesnice (stejně jako mnohé další). |
|
|
|
|
 |
so červen 13, 2009 9:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Ad pravopis:
Všechno má své meze. Mně osobně třeba nevadí, když někdo plete mě a mně (vlastně jsem se to naučil rozlišovat až nedávno, když mi byla předvedena mnemotechnická pomůcka, že pády dělitelné třemi mají třípísmenný tvar mně), stejně tak mi nevadí, když někdo používá místo „typografických uvozovek“ "palcové značky".
Daleko víc mi vadí, když někdo z pouhé lenosti neobsluhuje horní řadu kláves a pise jen cesky. kdyz k tomu prida chybejici velke pismeno na zacatku vety ,meyeru pred carkou a sem tam njeaky preklep, pak se text velice rychle stává nečitelným.
Tolerovat se to ještě dá u komunikace jednoho s jedním, ale pro komunikaci typu jeden k mnoha, jako zde na fóru, je to bezohlednost vůči čtenářům. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
so červen 13, 2009 7:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Proboha, co to čteš?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so červen 13, 2009 6:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
TXB napsal: | Bohužel, nové knihy bývají plné pravopisných chyb  |
Nejen pravopisných. Dnes jsem se dočetl toto:
Žena se pokoušela kněžně vytrhnout, ale marně. Kněžna byla silnější. Svalily se obě na postel. Kněžna tahala ženu za vlasy a druhou rukou ji bila. Žena křičela a kněžna jí spílala těmi nejhoršími slovy. Zuřila! Nevnímala ani sinici, která ji zoufale chytala ze rukávy a prosila: "Paní má, vzpamatuj se!"
Taky jste netušili, že sinice jsou tak dotěrné, že? |
|
|
|
|
 |
pá červen 05, 2009 6:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
Martin napsal: | solok napsal: | Znal jsem všechno z pohádkových či dobrodružných knih, které jsem v dětství četl. |
To je mi jasné  |
Ten smích je mi podezřelý. |
|
|
|
|
 |
čt červen 04, 2009 8:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
solok napsal: | Znal jsem všechno z pohádkových či dobrodružných knih, které jsem v dětství četl. |
To je mi jasné  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 04, 2009 8:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
TXB napsal: | Bohužel, nové knihy bývají plné pravopisných chyb  |
Hmm, já jsem v jedné knize (příběh z raného středověku) narazil na větu, v níž se pravilo, že "oba se kochali kozlem opačného pohlaví". Dlouho jsem přemýšlel, co tím autor chtěl říct.  |
|
|
|
|
 |
čt červen 04, 2009 8:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
Litomyšlák napsal: | Přesně tak...protože já čtu ale pochybuju, že se v knížkách o Star Wars něco dočtu o pravopisu. Max. zjistím, proč proběhal bitva o Nar Shadaa  |
Tady přece nejde o čtení pravidel pravopisu, ale o to, že člověk čtením (kvalitně napsaných) knih automaticky také vnímá jejich jazyk a jeho pravidla. Já jsem třeba ve škole nikdy nedával pozor v hodinách češtiny, když se probíral pravopis, vyjmenovaná slova jsem nikdy neuměl, ale chyby jsem přesto nedělal. Znal jsem všechno z pohádkových či dobrodružných či jiných knih, které jsem v dětství četl. K účelu osvojení pravopisu jsou vhodné i knihy brakového obsahu, pokud tam ovšem nejsou pravopisné chyby; tyto knihy ale mají nevýhodu, že nemají příliš bohatou slovní zasobu či příliš kvalitní styl (třeba pokud jde o rychlopřeklady z angličtiny či jiných jazyků). |
|
|
|
|
 |
čt červen 04, 2009 6:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Litomyšlák uživatel++

|
|
|
No já nevim, pokud bych se měl kouknout třeba do The Han Solo Trilogy Volume three, tak jedinou hrubku, kterou jsem našel, byl Milennium Falcon psán jako Mylennium Falcon což mě spíš přijde jako překlep. Jiný knížky moc nečtu, až na Roberta Fulghuma, takže nevím jak to je s pravopisnými chybami v nových knížkách. _________________ Být gayem je výzva, ale žít život je výzva ještě větší! |
|
|
|
|
 |
čt červen 04, 2009 4:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Bohužel, nové knihy bývají plné pravopisných chyb
Nicméně přiznávám, že nečetu - četl jsem naposledy někdy před pěti lety... |
|
|
|
|
 |
čt červen 04, 2009 4:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
No tak to já čtu i jiný knížky ale ono je to v základech fuk - resp. v těch základech, které předestřel pan učitel  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|