|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po březen 24, 2008 3:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
|
|
 |
po březen 24, 2008 12:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
Předmět: Re: Shock To System, Third Man Out |
|
|
Honza napsal: | na Rapidu se objevily gay detektivky Shock To System a Third Man Out s českým dabingem. Obě se mi docela líbily, Shock To System je trochu lepší. |
Zatím jsem skouknul Shock a musím potvrdit - dobrej film. Je v něm trochu staré dobré detektivní atmosféry a téma, které je pro nás zajímavé. Skoro jako by si to říkalo o další díl. Jo a hlavní muž je pěkně sexy...
Jenom jeden postřeh - očko a být "ženatý"??? To je trochu mimo, ne? měl by balit krasavce po barech...  |
|
|
|
|
 |
po březen 24, 2008 12:55 am |
 |
Autor |
Zpráva |
milda.sleha uživatel

|
Předmět: jaro je tady... :) |
|
|
no potěš... tak já se svým oslíkem jsem zločinec???
a když už je to tu jaro, tak co si dát letní blues???
poněkud laciným humorem přeji všem, ať si za pár chvil užijou pořádnou velikonoční mrskačku...
:m)
 |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 8:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: K šíření AV děl. |
|
|
Ještě doplním praktickou zkušenost z koleje, kde stačí par dní nechat puštěný torrent a od nějaké chránící organizace přijde tzv. abuse e-mail správci sítě ČVUT. Ten ten e-mail přepošle studentské organizaci, která provozuje danou kolejní síť s poznámkou, že pokud nezakročí, bude celá kolej odpojena. No a studentská organizace musí do určité doby zareagovat, a dotyčného viníka odpojit.
Takových případů je tu několik do týdne. Pro ilustraci o četnosti můžete nahlédnout na http://support.siliconhill.cz/tresty/ - nevím proč je to neaktuální.
Bohužel, nebo snad bohudík, nemají chránící organizace odvahu pouštět se do soudních sporů proti konkrétním viníkům. Takže ve většině případů zodpovědný ISP přepošle abuse e-mail do /dev/null (černá díra) a je hotovo. Ale nikdo nezaručuje, že se to nemůže změnit. Howgh. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 8:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: |
|
|
milda.sleha: tohle je klasický problém kdy technika předběhla (jako vždy) legislativu. Obecně nesmíš poskytnout chráněné dílo ke kopírování, takže použitím p/p programů na principu sdílení (torrent, eMule) sice lze porušit autorský zákon, ale prokázat to bude dost problém. Pokud stahuješ a nasdílíš např na 50 userů, tak je otázka, zda jsi poskytl dílo (protože každý si od tebe stáhl jen fragment dat, která samostatně dílo netvoří), na spolupachatelství to narazíš obtížně, neb nekonáte společně , ale každý sám za sebe ... precedent není, takže bude záležet na tom, jak dobrého budeš mít advokáta Zcela legální je třeba DC+, pokud teda nenabídneš ke sdílení chráněná díla. |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 7:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
milda.sleha uživatel

|
Předmět: gay ilegal band... :) |
|
|
a které programy a systémy fungují na principu sdílení (p2p), které je i u nás nelegální??? rád se jim vyhnu...
sám mám velmi slušnou sbírku filmů... drtivá většina z nich je ovšem originálních... tudíž v ních mám doslova auto... to bylo úděsné zjištění, když mě brácha donutil to spočítat... zaplaťpánbů za dvd pošetky u novin do 50 kč... kdysi jsem si pořizoval véháesky do 500 kč, pak dívka do 400 kč, tak teď už ta cena jde... i když je pořád skupina lidí, kterým i ty 4 až 5 pětek přijde moc, ale to už je fakt filmový póvl...
a tak mi vyhovuje net z hlediska nedostatkových filmů na dvd - ať už gay nebo artových nebo starších, na které naši distributoři kašlou, protože nemají komerční potenciál... bohužel to funguje tak, že se tu vydá spoustu filmů, u kterých je dopředu jasný, že si nejspíš na sebe nevydělají, ale ty se kupují v balíku s těmi blockbustery... nebo to tak aspoň dřív bylo...
:m)
 |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 7:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Vodafone: horliví jsou, ale moc se jim nedaří - viz třeba youtube, tam je hafo klipů z naší televize a pochybuju, že k tomu mají souhlas, spíš se s tím v ČT smířili, protože je to asi tak to jediné, co s tím můžou udělat, možná jsou rádi, že mají zadarmo reklamu v zahraničí.
Ostatně některé autorské svazy prokazují svou absolutní neschopnost a debilitu už několik desítek let. Ječet začaly už když se objevil první videorekorder, radostně pokračovaly v jekotu, když na svět přišla první vypalovačka cédéček a po objevení DVDček, megových linek a a terraabajtových disků jekot ještě zesílily, nicméně se nezmohly na nic jiného, než vymýšlení různých ochran, které ač původně zcela a totálně neprolomitelné, padly po několika týdnech od prvého použití.
Nic jim nebrání, aby přišly s nějakým inteligentním obchodním modelem, stejně tak jim nic nebrání vyvinout si a patentovat formát, který opravdu nepůjde kopírovat
Filmaři už většinou rezignovali a těžce prudí, pokud se na netu objeví film před premiérou, nebo v době, kdy jede v premiéře v kinech (viz třeba Vratné lahve), ale film komerčně odvařený zpravidla "odepíšou".
Zejména pokud se šíří mimo jejich území - tam to berou občas jako reklamu - dost často se stane, že si někdo sosne rip z netu a teprve pokud se mu film líbí, objedná si ho ze zahraničí na DVD, navíc: řada lidí by si film nekoupila, ani kdyby ho nemohla stáhnout z netu, takže se i velmi obtížně prokazuje škoda, přičemž právě výše škody je pro případné trestní řízení zásadní věc.
V ČR je trestné film poskytovat, t. j. třeba nahrát ho na rapid, ale stahovat můžeš, kolik tvůj provider snese - viz autorský zákon:
Volná užití § 30
(2) Do práva autorského tak nezasahuje ten, kdo
a) pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla; ..
Takže pokud si sám "vlastnoručně" stáhneš film z netu, případně ho zkopíruješ DVD/DVD, neděláš nic protiprávního. Protiprávní bude, pokud kopii tebou pořízenou dáš někomu jinému, neboli třetí osobě. Podmínka je jasná: kopii si musíš vytvořit ty sám pro sebe - něco jako národ sobě
(a pro úplnost: pro software předchozí odstavec neplatí) |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 5:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Honza:
Nevím, nejsem právník. Ale když vidím, s jakou horlivostí se jisté společnosti snaží z Internetu za každou cenu odstranit stopy po jakémkoli byť domněle nelegálním obsahu, nebyl bych si vůbec jistý, že provozovatel takového fóra zůstane bez žaloby.
I když je pravda, že minimálně polehčující okolností při pirátění queer filmů je to, že v podstatě až na výjimky není možné tyto filmy sehnat legální cestou, pokud nepočítám zahraniční e-shopy. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 5:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
milda.sleha uživatel

|
Předmět: no teda... :) |
|
|
a pak že je tu nuda...
pojďme se tedy bavit zas o něčem trošku normálnějším...
na co se těšíte na febiofest???
viděli jste nějaký z filmů??? nebo slyšeli, že má být fakt dobrý???
a nemusí to být hned gay film za každou cenu...
vím, že zrovna tady je tato poznámka pod čarou zcela kacířskou, ale sám febiofest tu má samostatné fórum, takže když už se protivím gay bohu, tak ať to stojí za to...
:m)))
 |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 5:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
slefi tester

|
Předmět: Tak jo |
|
|
Odvolávám, co jsem odvolal.
Slibuji, co jsem slíbil.
Přesně neovládám, které způsoby downloadů jsou legálnější, a které ne. Vím, že se nejvíc nelíbí sdílení, ale které programy atd. to umožňují, to už fakt nevím.
Přišlo mi, že gaytitulky či zmínky na torrenty, rapidy apod. tady je totéž jako celé warforum.
Já sám nejsem příznivcem nelegálních aktivit. Ale co má dělat někdo, kdo shání gay filmy a jiné filmové lahůdky, které naši oficiální distributoři opomíjejí?
A na druhou stranu, proč mít ty odkazy jen na gay serverech, když by si na nich smlsli i jiní filmoví fajnšmekři, nejen gayové. Tahle segregace už začíná být pomalu přežitá. Navíc čím víc lidí bude mít k tomu přístup, tím víc zdrojů a filmů se může někde vyštrachat. I když samozřejmě na druhou stranu to přilákává větší zájem těch, co se jim nelíbí zneužívání autorských práv.
Je to volením mezi dvěma zly. Queer filmy jsou ve filmové branži považovány jako něco špatného. A už dávno ne kvůli předsudkům, to je otázkou jen části konzervativní a starší. Ale spíš, že to je podle některých rádobykritiků jen uměle vytvořený žánr na společenskou objednávků bijců za práva gayů a lesbiček. Dokonce pár těchto hlasů se veřejně ozvalo při recenzích Venkovského učitele. Oni nechápou, že filmový průmysl (o nic jiného tu nejde - umělecký film je vlastně taky jen uměle vytvořený žánr) dlouho na gaye pohlížel jako na něco zavrženíhodného či zesměšněníhodného. A tak vznikla přirozená potřeba ukázat gay život takový, jaký je. Je pravdou, že blonďáci žádný svůj film nemají (pokud za ně nepovažujeme filmy marilyn monroe či pár pitomých komedií). Ale srovnávat gaye a blonďáka je stejně bláhové jako katolickou církev a přehlídku všech cností. Takže chápu, když výrazná část filmové kritiky queer cinema neuznává, ale je to zase jen otázkou jejich částečné omezenosti a úzkoprsého vidění, kterým se často rádobykritika bohužel vyznačuje.
A proto nemám rád, když se samo gay dění strká na okraj, i když už dávno nemá proč. Možná to beru až moc vážně, nechtěl jsem tu moralizovat, ale jde především o ty praktické náležitosti.
Ale zároveň si nenárokuju patent na rozum a pokorně přijímám svou neznalost ve světě filmového pirátství... )))))
 |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 4:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
2 Vodafone: Co je špatnýho na nějakém serveru o filmech ? |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 4:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: ... |
|
|
A protože osobně znám člověka, v jehož bytě tohle fórum běží, nemám vůbec radost z toho, když se tu jeho URL vystavuje v úplně nejhornějším příspěvku, tak sem přidávám tento svůj, aby byl ten příspěvek co nejrychleji zahrabán do historie.
Ono kriminálka není jen tak někdo (Byť v tomto konkrétním případě by asi odpovědnost za nelegální obsah padala spíše na ty uploadery. Ale člověk nikdy neví.) _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 3:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Maku guru++

|
Předmět: Re: warforum.cz |
|
|
slefi napsal: | Tak mě tak napadlo, proč nikdo nezaloží gay sekci filmů a seriálů na warforu.cz, kde je nejlepší databáze filmů na českém webu?
Sice bych to rád udělal, ale musím přiznat, že zrovna na stahování filmů, jejich úpravy apod. nejsem zrovna machr...
 |
Protože už máme podobné fórum, kde naleznete veliké množství filmů.
To fórum nabízí seznam filmu podle kategorie včetně popisu + link ke stažení + titulky. Dále návody na tvorbu/upravu titulku a podobné "blbosti"
Já tedy stahování z různých rapidsharů nesnáším, tak si vždy akorát najdu název filmu, který by mohl být hezký a stahnu si to přes torrenty.
Link na ono forum je : http://www.gaytitulky.info/forum/index.php
Pak ještě jedna stránka na gay filmy : http://en.gay-torrents.net/ |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2008 2:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
slefi tester

|
Předmět: warforum.cz |
|
|
Tak mě tak napadlo, proč nikdo nezaloží gay sekci filmů a seriálů na warforu.cz, kde je nejlepší databáze filmů na českém webu?
Sice bych to rád udělal, ale musím přiznat, že zrovna na stahování filmů, jejich úpravy apod. nejsem zrovna machr...
 |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 9:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
milda.sleha uživatel

|
|
|
Maku napsal: | bright napsal: | Maku: Tvé oblíbené? Mně přijde hodně vtipné.  |
Dobře se to poslouchá a je to i třeba vtipné. Ale ta představa, že takhle to vypadá i na to gayparade a my se tak vlastně prezentujeme... to už mi vtipné nepřipadá... |
zaplaťpánbů, že se zde minulé gay hnutí nikdy nenechalo zlákat k těm tolik mediálně vděčným gay pochodům ulicemi, kterých se pak "ujímají" právě tyto rádobypopulární "slečny"...
ale zase na druhou stranu je to část gay života, který i u nás bezpochyby je, takže s tím moc nenaděláme, i když se nám to třeba nelíbí...
:m) |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 9:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
milda.sleha uživatel

|
Předmět: česká zkrocená hora??? :) |
|
|
venkovský učitel je fakt zlomový film...
ať už někdo zmiňuje šeptej davida ondříčka nebo ještě předlistopadové zkouškové období zdeňka trošky, tak teprve venkovský učitel bohdana slámy je skutečně první český film s gay postavou a s gay tématikou, byť s tímto tématem film nestojí a nepadá...
to, že pavel liška není jen "idiot" už dokazuje déle (štěstí téhož režiséra) je toho také důkazem, ale tady to konečně mohl rozehrát takříkajíc "na plné koule"... zcela úžasný výkon předvedla zuzana bydžovská... tak zatímco jsem si říkal, za co dostala českého lva v případě gymplu, kde sice měla skvělou roli, ale ne nijak zvláštní a výjimečnou... tak tady ho musí dostat, ať se letos dostane do kin od našich tvůrců už cokoli...
zajímavější by bylo přemýšlet, co by učiteli řekli v americe, kdychom jej za letošek nominovali???
http://www.colourplanet.cz/Homepage/Akce/590-Venkovsky-ucitel.aspx
:m) |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 7:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Maku guru++

|
|
|
bright napsal: | Maku: Tvé oblíbené? Mně přijde hodně vtipné.  |
Dobře se to poslouchá a je to i třeba vtipné. Ale ta představa, že takhle to vypadá i na to gayparade a my se tak vlastně prezentujeme... to už mi vtipné nepřipadá... |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 7:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Maku: Tvé oblíbené? Mně přijde hodně vtipné.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 7:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Maku guru++

|
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 1:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Maku napsal: | svagr se tak lekl, ze příšerně zařval, zvedl se ze sedačky, která se samozřejmě opět zvedla a při dosedu spadl na zem  |
Švagr je obvykle - v našem případě - manžel sestry (já mám jen jednoho - a tam to takhle je). Ale tady mě napadá, jak ho popisuješ, jestli to spíš není... - manžel tvého bratra  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 11:57 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Maku guru++

|
|
|
rog napsal: | Zdar ve spolek,
ve čtvrtek jsem byl na Venkovským učiteli a film je to opravdu dobrý. Ovšem nerad chodím na filmy, u kterých už předem vím zápletku a hlavní poselství, což se tady stalo. A hlavním motem filmu opravdu je "každý někoho potřebuje". Mě se dokonce ústřední postavou jevila ta nešťastná farmářka. A ačkoli filmům nerozumím (nedokáži posuzovat herecké výkony), tak Liška i Bydžovská jsou excelentní. Kdo si myslí, že Liška umí hrát jen idioty, tak snad bude konečně vyveden z omylu.
Na filmu byla ve stejný den i moje máma - ta je velmi citlivá na tyto žánry, obzvlášť, když se jí to skrze synáčka týká - no a přišla úplně na měkko. Jsem ovšem zvědav, jak film přijme většinová společnost. Mě v kině trochu rušil šrumec v době klíčové scény, kdy Liška "znásilní" toho kluka.Pár lidí se tam dost mimózně pochechtávalo. |
Simtě, ten film je od 15+?
Adame, náhodou - to je hezké To můj švagr zase trpí - teď nevím jak nazvat, aby to bylo co nejtrefnější - extrémní bojácností. Jdeme si takhle na horor do kina... znáte to... delší temná scéna... skoro člověk nic nevidí a najednou se tesne pred kamerou objeví ta prisera nebo ten zloduch.. no to se stalo a svagr se tak lekl, ze příšerně zařval, zvedl se ze sedačky, která se samozřejmě opět zvedla a při dosedu spadl na zem  |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 2:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
rog uživatel
|
|
|
Zdar ve spolek,
ve čtvrtek jsem byl na Venkovským učiteli a film je to opravdu dobrý. Ovšem nerad chodím na filmy, u kterých už předem vím zápletku a hlavní poselství, což se tady stalo. A hlavním motem filmu opravdu je "každý někoho potřebuje". Mě se dokonce ústřední postavou jevila ta nešťastná farmářka. A ačkoli filmům nerozumím (nedokáži posuzovat herecké výkony), tak Liška i Bydžovská jsou excelentní. Kdo si myslí, že Liška umí hrát jen idioty, tak snad bude konečně vyveden z omylu.
Na filmu byla ve stejný den i moje máma - ta je velmi citlivá na tyto žánry, obzvlášť, když se jí to skrze synáčka týká - no a přišla úplně na měkko. Jsem ovšem zvědav, jak film přijme většinová společnost. Mě v kině trochu rušil šrumec v době klíčové scény, kdy Liška "znásilní" toho kluka.Pár lidí se tam dost mimózně pochechtávalo. |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 1:03 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Nikom: Jsem pro, ale předem upozorňuju, že při milostných scénách se červenám a při jemných filmech bulím jako kráva.  |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 12:38 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
Takové hodnocení by mě také nepřekvapilo
Adame na toho učitele pudem spolu;) |
|
|
|
|
 |
pá březen 21, 2008 11:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Bright: Prosím tě, jojx třeba napíše, že v sále bylo vedro...  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
pá březen 21, 2008 8:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
jojx: A co sem napsat své dojmy? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá březen 21, 2008 8:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
bych šel (opět ) _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
pá březen 21, 2008 7:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Adam napsal: | nemusíme být zase až tolik vidět, neb co je vidět lidi štve. |  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá březen 21, 2008 7:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Maku: Nevím, jestli gay učitel je extrém. Co třeba gay politik? Nebuď jako Poláci.
NG: Chystám se zajít v Hradci a jak to tak vidím, tak zřejmě sám.
Jinak čekám citlivý film a to, že to bude náhodou i s gay tématikou, která - jak psal Nikom - nebude snad hlavním pilířem filmu jako třeba ve Zkrocené hoře, se mi právě líbí.
Přecpávání filmů exltovanými teplouši mi taky moc nesedí. nemusíme být zase až tolik vidět, neb co je vidět lidi štve. |
|
|
|
|
 |
pá březen 21, 2008 4:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: "Každý někoho potřebuje" |
|
|
Nikom to říká dobře. "Každý někoho potřebuje" - tohle pokládá za klíčovou větu filmu i Bohdan, ten osamělý venkovský vlk, který je v tomhle filmu asi - zatím jsem ho neviděl - nejvíc osobní. Milý Bohdan, to zvláštní děcko.
První ohlasy, kolo rozhovorů, obavy z inflace...
http://pravo.novinky.cz/minule/p068a15a.php
http://www.lidovky.cz/divaky-nijak-nesetrim-0uq-/ln_rozhovory.asp?c=A080320_113628_ln_rozhovory_glu
citace: | ... o problémech homosexuálů vznikla v západní Evropě filmů hromada. Nicméně když pochopili, že o tohle ve Venkovském učiteli nejde, že je tu mnohem důležitější samota a její překonávání... |
A: půjdete někdo v úterý? _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|