|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
|
ne srpen 26, 2007 7:31 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Adam šaman
|
Předmět: Re: re:Vltavín |
|
|
koltko napsal: | tak kámoška z jihočeské zemědělské usedlosti mi říkala, že orba většinou probíhá od konce září do poloviny října.. Na Vltavíny je prý nejlepší vyrazit ve druhé polovině října, ale ještě prý lépe na jaře... Takže bych to viděl na tu polovinu října... |
Takže nějaký říjnový víkend? To bude tedy drsné, ale nějak to snad půjde. |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 7:27 pm |
|
Autor |
Zpráva |
maara uživatel+
|
Předmět: Re: re:Vltavín |
|
|
koltko napsal: | tak kámoška z jihočeské zemědělské usedlosti mi říkala, že orba většinou probíhá od konce září do poloviny října.. Na Vltavíny je prý nejlepší vyrazit ve druhé polovině října, ale ještě prý lépe na jaře... Takže bych to viděl na tu polovinu října... |
Díky, takže můžeme něco vymyslet na říjen. Já zatím bohužel nevím, jak budu mít v říjnu volno, takže bych plánování zatím odložil ... _________________ "Člověk se podobá zlomku: čitatel říká, jaký vskutku je, a jmenovatel naznačuje, co si o sobě myslí. Čím větší je jmenovatel, tím menší hodnotu má celý zlomek."
L. N. Tolstoj |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 7:21 pm |
|
Autor |
Zpráva |
koltko uživatel+
Založen: 29.7.2007 Příspěvky: 132 Bydliště: Prag an der Moldau
|
Předmět: re:Vltavín |
|
|
tak kámoška z jihočeské zemědělské usedlosti mi říkala, že orba většinou probíhá od konce září do poloviny října.. Na Vltavíny je prý nejlepší vyrazit ve druhé polovině října, ale ještě prý lépe na jaře... Takže bych to viděl na tu polovinu října... |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 7:14 pm |
|
Autor |
Zpráva |
maara uživatel+
|
Předmět: |
|
|
TXB napsal: | Pokud vím, tak nejlepší (relativně dostupná) lokalita je Vrábče-Koroseky vpravo od silnice z Křemže na ČB. Jednou jsme se tam na pět minut stavili a jeden odtud mám
Klasika jako Čakov už je prakticky vybraná, byl jsem tam asi 3x a procházel pole křížem-krážem, ale našel jsem jediný, malý, omletý - ale zároveň můj první
A pískovny nedoporučuju, je to opravdu životu nebezpečné. |
Já mám zas dobré zkušenosti s lokaliou Ločenice - Nesměň (případně Besedice). Navíc se tam dá dojet rozumně z Prahy vlakem/busem... _________________ "Člověk se podobá zlomku: čitatel říká, jaký vskutku je, a jmenovatel naznačuje, co si o sobě myslí. Čím větší je jmenovatel, tím menší hodnotu má celý zlomek."
L. N. Tolstoj |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 7:08 pm |
|
Autor |
Zpráva |
maara uživatel+
|
Předmět: Re: re:Vltavíny |
|
|
koltko napsal: | ... no já mám pole před barákem, taxem se vyběhl podívat, ale ještě je na něm cosi... určitě to bude někdy ve druhé půlce září... pokusím se to zjistit |
Bezva, tak kdyžtak prosím dej vědět. Já mám okolo domu jen betonovou šeď sídlištní... _________________ "Člověk se podobá zlomku: čitatel říká, jaký vskutku je, a jmenovatel naznačuje, co si o sobě myslí. Čím větší je jmenovatel, tím menší hodnotu má celý zlomek."
L. N. Tolstoj |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 7:07 pm |
|
Autor |
Zpráva |
TXB šaman
|
|
|
Pokud vím, tak nejlepší (relativně dostupná) lokalita je Vrábče-Koroseky vpravo od silnice z Křemže na ČB. Jednou jsme se tam na pět minut stavili a jeden odtud mám
Klasika jako Čakov už je prakticky vybraná, byl jsem tam asi 3x a procházel pole křížem-krážem, ale našel jsem jediný, malý, omletý - ale zároveň můj první
A pískovny nedoporučuju, je to opravdu životu nebezpečné. |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 7:00 pm |
|
Autor |
Zpráva |
koltko uživatel+
|
Předmět: re:Vltavíny |
|
|
... no já mám pole před barákem, taxem se vyběhl podívat, ale ještě je na něm cosi... určitě to bude někdy ve druhé půlce září... pokusím se to zjistit |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 6:53 pm |
|
Autor |
Zpráva |
maara uživatel+
|
Předmět: Re: Vltavíny |
|
|
Adam napsal: | maara napsal: | Tak to bychom mohli nějaký lov vltavínů zorganizovat, zájemci by zde byli, zdá se. Nejlepší je to těsně po orbě, to se můžou dostat na povrch. A když den předtím ještě zaprší a omyje to vyorané poklady, je úspěch téměř zaručen. Lokality znám a kopaní je zapovězeno... |
Super, super. Tak ještě městskému kluci řekněte, kdy v dnešní době páni sedláci ořou, pánobohu poručíme zapršet a můžeme vyrazit! V září je asi ještě brzo, co? |
Právě tu o tom hluboce přemýšlým, a nevím. Už mě pohltila Praha a kdy se ořou pole nevím. Ví tu někdo, kdy se ořou pole? Viděl bych to tak v září... _________________ "Člověk se podobá zlomku: čitatel říká, jaký vskutku je, a jmenovatel naznačuje, co si o sobě myslí. Čím větší je jmenovatel, tím menší hodnotu má celý zlomek."
L. N. Tolstoj |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 6:46 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Adam šaman
|
|
|
maara napsal: | Tak to bychom mohli nějaký lov vltavínů zorganizovat, zájemci by zde byli, zdá se. Nejlepší je to těsně po orbě, to se můžou dostat na povrch. A když den předtím ještě zaprší a omyje to vyorané poklady, je úspěch téměř zaručen. Lokality znám a kopaní je zapovězeno... |
Super, super. Tak ještě městskému kluci řekněte, kdy v dnešní době páni sedláci ořou, pánobohu poručíme zapršet a můžeme vyrazit! V září je asi ještě brzo, co? |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 6:38 pm |
|
Autor |
Zpráva |
maara uživatel+
|
|
|
Adam napsal: | Vždycky jsem se chtěl na nějaké ty vltavíny vydat, ale sám nevím kam a taky bych nerad kopal v nějakém chráněném ložisku několik metrů hlubokou díru a utíkal před vytasenými vidlemi rozvášněných vesničanů - samozvaných ochranářů. Kdybyste někdo měli v plánu na vltavíny vyjet, dejte mi prosím vědět! |
Tak to bychom mohli nějaký lov vltavínů zorganizovat, zájemci by zde byli, zdá se. Nejlepší je to těsně po orbě, to se můžou dostat na povrch. A když den předtím ještě zaprší a omyje to vyorané poklady, je úspěch téměř zaručen. Lokality znám a kopaní je zapovězeno... _________________ "Člověk se podobá zlomku: čitatel říká, jaký vskutku je, a jmenovatel naznačuje, co si o sobě myslí. Čím větší je jmenovatel, tím menší hodnotu má celý zlomek."
L. N. Tolstoj |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 6:37 pm |
|
Autor |
Zpráva |
koltko uživatel+
|
Předmět: re: Vltavínek |
|
|
... no jelikož je to taky můj sen najít si vltavínek, k případné
výpravě do JČ se rád připojím... Myslím, že asi Maara bude mít nejvíce zkušností, takže by mohl být náš vůdce |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 6:30 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Adam šaman
|
Předmět: Vltavíny |
|
|
Vždycky jsem se chtěl na nějaké ty vltavíny vydat, ale sám nevím kam a taky bych nerad kopal v nějakém chráněném ložisku několik metrů hlubokou díru a utíkal před vytasenými vidlemi rozvášněných vesničanů - samozvaných ochranářů. Kdybyste někdo měli v plánu na vltavíny vyjet, dejte mi prosím vědět! |
|
|
|
|
|
ne srpen 26, 2007 6:18 pm |
|
Autor |
Zpráva |
maara uživatel+
|
Předmět: Vltavíny |
|
|
pepcza napsal: | Mám od dětství malou sbírku polodrahokamů (jaspisy, acháty,..) a nejlepší jsou asi aragonitová "koule" a kužel z vrstveného křemene, ametystu a akvamarinu. Dokonce jsem někde splašil i malý kousek rubínu |
Já mám právě doma zaprášených několik polodrahokamů, které jsem kdysi posbíral a teď jen nevím, co s nimi. Až Vltavíny (samozřejmě vlastnoručně nalezené) mi učarovaly a proto se občas účastním hledacích výprav do Jižních Čech.
P.S.:Kdyby někdo chtěl knížku Krystalografie z roku 1906 psanou švabachem německy, tak se ozvěte, leží mi doma a pomalu spěje k popelnici. _________________ "Člověk se podobá zlomku: čitatel říká, jaký vskutku je, a jmenovatel naznačuje, co si o sobě myslí. Čím větší je jmenovatel, tím menší hodnotu má celý zlomek."
L. N. Tolstoj |
|
|
|
|
|
so srpen 25, 2007 1:24 pm |
|
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++
Založen: 25.6.2006 Příspěvky: 1186 Bydliště: Praha ve dne, Pardubice v noci
|
|
|
Mám od dětství malou sbírku polodrahokamů (jaspisy, acháty,..) a nejlepší jsou asi aragonitová "koule" a kužel z vrstveného křemene, ametystu a akvamarinu. Dokonce jsem někde splašil i malý kousek rubínu _________________ Welcome to the generation where "Fuck Y'all" is no longer a dismissial, its an invitation. |
|
|
|
|
|
pá srpen 24, 2007 5:10 pm |
|
Autor |
Zpráva |
TXB šaman
|
|
|
Závidím Já jsem byl od podobných lidí vždycky docela izolovaný, takže jsem si musel vystačit sám. Vlastně to bylo podobný jako se sexuální orientací, jen nebyl třeba coming out
Naposledy upravil TXB dne út srpen 26, 2008 9:31 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
|
pá srpen 24, 2007 3:56 pm |
|
Autor |
Zpráva |
koltko uživatel+
|
Předmět: re:mineralogie |
|
|
... to mně vždy, když se konala nějaká výprava na naleziště vltavínů něco do toho vlezlo, takže vlastnoručně nalezený nemám... Ale jeden nádhernej jsem dostal jako dárek od svého partnera. Mineralogie mi k srdci však nikdy moc nepřirostla. Mám ale kolem sebe plno lidí, kteří se tímto koníčkem zabývají, takže občas se nějaké přednášce nevyhnu |
|
|
|
|
|
pá srpen 24, 2007 3:41 pm |
|
Autor |
Zpráva |
TXB šaman
|
|
|
Minerály jsem jako teenager několik let sbíral, ještě jich mám plnou skříň Tektity mě nějak neuchvátily, ale vlastnoručně nalezený vltavín mám |
|
|
|
|
|
pá srpen 24, 2007 2:03 pm |
|
Autor |
Zpráva |
maara uživatel+
|
Předmět: Mineralogie |
|
|
Nezajímá se tu někdo o mineralogii? Třeba o tektity? _________________ "Člověk se podobá zlomku: čitatel říká, jaký vskutku je, a jmenovatel naznačuje, co si o sobě myslí. Čím větší je jmenovatel, tím menší hodnotu má celý zlomek."
L. N. Tolstoj |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|