|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
|
ne duben 27, 2008 11:08 am |
|
Autor |
Zpráva |
ottos guru
Založen: 30.4.2006 Příspěvky: 594 Bydliště: Praha 4 - Braník
|
Předmět: Re: VÍNO |
|
|
Adam napsal: | ... Musím s potěšením konstatovat, že vína z ČECH začínají předbíhat vína z MORAVY. Pili jste někdy něco z ČECH? |
pražská vodka pražský výběr.... _________________ >>> www.vphotos.ic.cz www.vmodels.wz.cz <<< |
|
|
|
|
|
ne duben 27, 2008 10:48 am |
|
Autor |
Zpráva |
Maku guru++
|
Předmět: |
|
|
Slyšel jsem o tom, že prý existuje nějaká super víno z Ruska - je to pravda? Popř. je to možné? |
|
|
|
|
|
ne duben 27, 2008 10:42 am |
|
Autor |
Zpráva |
Adam šaman
|
|
|
Nikom napsal: | Že si Adam občas nevidí do úst, je věc známá - není potřeba na ni ani reagovat. |
Nikom: Grrrrrrrr
Vína z Čech jsou lepší než moravská! |
|
|
|
|
|
ne duben 27, 2008 10:20 am |
|
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman
Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
Že si Adam občas nevidí do úst, je věc známá - není potřeba na ni ani reagovat. |
|
|
|
|
|
so duben 26, 2008 9:05 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Meany uživatel+
|
Předmět: Re: VÍNO |
|
|
Adam napsal: | ... Musím s potěšením konstatovat, že vína z ČECH začínají předbíhat vína z MORAVY. Pili jste někdy něco z ČECH? |
Ani se mi nechce věřit, že tu něco takového vůbec prošlo. Moráváci, kde jste
Já zase s potěšením konstatuji, že nejlepší vína, která jsem kdy pil, byla z Moravy a na Moravě. _________________ Úplně se nepochopíme nikdy, ale můžeme daleko víc, než se chápat. |
|
|
|
|
|
st únor 22, 2006 6:29 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Libor šaman
|
Předmět: Barveni vina |
|
|
Ja se priznavam, ze jsme to tema krabice nadhodil provokacne Schvalne. BArveni vina. Tot tema. Pry se to dela casto. Doprovazel jsme brasku na den otevrenych dveri na fakultu do Lednice. Predstavovali tam sve vyzkumne metody a projekty. Jeden z nich odhaluje barveni vina. dalsi zjistuji jeho jakost. Poznas, kdyz vino obsahuje neco navic. Co by nemelo? _________________ Jsem... |
|
|
|
|
|
út únor 21, 2006 6:48 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Adam šaman
|
|
|
To Martin: Ve vinotékách jsem se ptal, ale moc se netvářili. Jednou tvrdili, že to "občas dovezou". Takže nic. Ale pověřil jsem kamarádku, která teď jela do Sofie, aby mi přivezla Melnické růžové. V obchodě měli dvě láhve a prví jsem se už podíval na dno
To Libor: Víno v krabici??? Šílíš??? Tak maximálně na podlití kachny nebo ryby. To snad ani neni víno, ale jenom kyselá voda. Brrrrr.
To all: Vína z Chile nebo JAR jsou moc dobrá. Ale jsem spíš takový regionální patron. Prostě piju hlavně produkci z Evropy. Balkán je určitě lepší než třeba Francie nebo Itálie. Za tuhle kacířskou myšlenku mě tu asi všichni sežerete... |
|
|
|
|
|
út únor 21, 2006 12:24 am |
|
Autor |
Zpráva |
bodyia admin
|
|
|
Yo, Porto, to taky můžu I na běžný pití, byť se ho nedá moc. Zajímavá je taky jeho tuším že bulharská alternativa Kagor, na mého boyfrienda má podobné účinky jako opiáty, stačí sklenička a nastává hyperaktivita, ukončená překvapivě rychlým spánkem.
Moc dobrá vína produkuje i Moldávie, všeobecně jsou sladší, ale povzbuzující a vhodné i pro delší pití. Dopustit nedám ani na Tokaj. Myslím, že kvalitní vína z této oblasti se v podobných cenových hladinách vyrovnají vínům z JAR, Chile etc., ačkoliv tam jsou podmínky pro růst hroznů jistě příznivější. |
|
|
|
|
|
po únor 20, 2006 10:00 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Martin šaman
|
Předmět: To je dobrý víno tohle.:) |
|
|
To Libor: No nevím, jestli je to ta pravá otázka, na kterou adam odpoví bez použití vulgárních slov
To all: Já teda nechci předstírat, že o víně něco vím, protože rozeznám a to ještě matně maximálně jestli to je z jižního nebo severního svahu, nebo se zmůžu na to, prohlásit ve společnosti snobů (kteří zároveň nejsou znalci ), že je víno "korektní". Jinak mám nejradši červené. Ledové víno je známá lahůdka . A pokud jde o oblasti tak Libanon, JAR, Chile. A samozřejmě Burgundské, popřípadě Porto, ale to není jen tak na nějaký pití (ikdyž možná tawny jo:D)
Jinak ty vína, co píšeš, to fakt nemam tušení, ale zkusil bych se poptat v pár vinotékách specializovanejch na tyhle dovozy...ale to už si asi stejně udělal, ne? _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
|
po únor 20, 2006 10:51 am |
|
Autor |
Zpráva |
Libor šaman
|
Předmět: Vino v krabici |
|
|
Co si myslis o vine v krabici?? _________________ Jsem... |
|
|
|
|
|
po leden 02, 2006 10:43 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Adam šaman
|
Předmět: VÍNO |
|
|
No když už je tu čaj, proč by tu nemohlo být i vínečko - to tekuté? Máte raši bílé, červené, růžové, zelené nebo šedé? A ledové, slámové nebo obyčejné?
Musím s potěšením konstatovat, že vína z ČECH začínají předbíhat vína z MORAVY. Pili jste někdy něco z ČECH?
Když už to píšu, nemůžu vynechat doporučení; nejlepší vína, která jsem kdy pil, byla:
1) Melnické růžové 2002 (Bulharsko)
2) Syrah rouge Sahari 2001 (Maroko)
3) Syrah gris 2003 (Maroko)
Nevíte někdo, kde se to dá u nás sehnat??? |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|