Gay komunita
     
         
         
 
Home Registrace FAQ Seznam uživatelů Uživatelské skupiny Posledních 50  
  Soukromé zprávy Přihlášení  
   
 
 
Obsah fóra Gay komunita Vztahy Vztah, ktery te laka a strasi zaroven?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
      Časy uváděny v GMT + 2 hodiny  
Zaslat odpověď

pá duben 28, 2006 10:24 pm
Autor Zpráva
Libor
šaman


Založen: 27.9.2005
Příspěvky: 2116
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Vztah, ktery te laka a strasi zaroven? Citovat

Diky, jsi bajecny clovek Wink

Editace Waky, 11.11.2009, odstranění nadbytečné citace
_________________
Jsem...
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
      Na začátek stránky  

po duben 24, 2006 1:57 pm
Autor Zpráva
Petr_K
uživatel++


Založen: 23.3.2006
Příspěvky: 250
Bydliště: Karlovarský kraj

Předmět: Re: Vztah, ktery te laka a strasi zaroven? Citovat

Ahoj Libore. Tak ted už je mě to mnohem jasnější, pak asi není moc nad čím přemýšlet Wink .

No víš, je to tak že já o současných možnostech vzdělávání, obzvlášť toho vysokoškolského, mám opravdu jenom mlhavé představy. Podle toho cos napsal je mě nyní úplně jasné že jsou zřejmě dosti velké rozdíly v možnostech u nás a v jiných zemích, v celkovém přístupu ke vzdělávání, zvláště v některých speciálních oborech jako je například ten tvůj. Pokud máš kdekoliv jinde lepší možnost se realizovat a dále vzdělávat ve svém oboru který tě baví, neváhal bych ani minutu. To je obrovská výhoda dnešní doby která dříve nebyla, to jsem se snažil vždycky říkat oboum mým dětem aby se pořádně učily jazyky a mají cestu všude otevřenou. Kdybych já měl kdysi tyto možnosti tak bych jich využil na 100%. Můj syn to částečně pochopil, dcera nikoliv, ta má už trochu jiné představy o svém životě. Fandím ti Libore, v tomhle máš prostě moje sympatie a přeju mnoho štěstí, ať se ti splní všechno co si přeješ Wink .

A pokud jde o toho Axela že nemá vysokoškolské vzdělání, no podle toho cos o něm napsal tak mám pocit že to je asi ten případ kdy to vůbec nevadí. Víš k tomu je těžké se vyjadřovat, to je fakt hodně individuální. Určitě to poznáš nejlépe sám až spolu budete déle...
_________________
**** Petr ****
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
      Na začátek stránky  

ne duben 23, 2006 11:15 am
Autor Zpráva
Libor
šaman


Založen: 27.9.2005
Příspěvky: 2116
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Vztah, ktery te laka a strasi zaroven? Citovat

Ahoj Petre. V Nemecku v zarizenich kde jsem pobyval tak dalsi specializacni studium v oblasti specialni pedagogiky je povinost. Sam jsem se divil. Ale pokud chces delat kvalifikouvanou praci, tak te prijmou jen pokud budes dal studovat. a navic ti to proplati a vyhradi volne dny. Sam sem se divil, ale bylo to tak. Obe sefove v obou zarizenich nas zasobovaly nabidkou vzdelavani a horou vzdelavacich materialu. Mozna je to tim, ze to neni komercni firma. I ma kamaradka si pri plnem uvazku ve chranenem bydleni didelava magistersky diplom. Mozna je to tim, ze tato prace neni od 8 do pul pate od pondeli do patku. Ale je na smeny, ktere jsou nekdy treba 12 hodin a pak mas nekolik dni volno. Je to o tom, ze opravdu potrebujes se dale vzdelavat, abys byl dobry specialni pedagog. Videli jsme se s Axelem. Je to uzasne. Strasne me to tahne. Zaroven vsak jsem opatrny co swe tyka rozdilu deseti let a vzdelani. Komunikace s nim je otevrena. Mame podobne hodnoty. Je dobre, ze ma veliky rozhled. A to vzhledem ke svemu velikemu zajmu, kterym je historie, dejiny vubec a literatura.

Do Nemecka jedu na 3 mesice. Vis, ono uz neni tak dulezite jesti to bude Norimberk nebo jine misto v Nemecku. A to myslim vazne. S timkdybych zi a pracoval v Nemecku bychom jiz neco zvladli. Ten Norimberk neni podminkou Wink Pravdou je, ze my pratele jsou vsichni vysokoskolaci. bud maji vysokou skolu za sebou nebo ji studuji. Reknu to takhle. Ten odchod do Nemecka nebo Svycarska s dodelanim si skoly u prace to tu bylo driv nez onen muz Smile To,proto ze jsem dostal nekolik podobnych nabidek.Mam 2 pratele, kteri timto zpusobem odesli do Nemecka a dodelali si magisterske vzdelani tam. Spolkovy svaz Lebenshilfe nebo treba Caritas s Diakonii na to v Nemecku opravdu moc dbaji. slibuji ti ve smlouve tzv.: Weiterbildung.. Oni ti slibuji, ze ti umozni se dala vzdelavat a ty se zavazes si zvysovat kvalifikaci.

Vlastne to Nemecko s tim muzem ani tolik nesouvisi Wink Very Happy

Editace Waky, 11.11.2009, odstranění nadbytečné citace
_________________
Jsem...
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
      Na začátek stránky  

ne duben 23, 2006 5:19 am
Autor Zpráva
Petr_K
uživatel++


Založen: 23.3.2006
Příspěvky: 250
Bydliště: Karlovarský kraj

Předmět: Re: Vztah, ktery te laka a strasi zaroven? Citovat

Je dost těžké odpovědět, ani já se necítím být tím kdo by se měl vyjadřovat k partnerským vztahům. Chtěl jsem se Libore zeptat jestli mohu, už jste se spolu někdy setkali osobně a nebo to bude v létě poprvé? Pokud to bude poprvé tak si myslím, že určitě nějaká odpověď na tvé otázky které tě nyní trápí přijde sama, až spolu prožijete v létě nejaký čas. Někde zde na fóru jsi jednou psal že chceš jet do Německa na 2 měsíce, to je snad přiměřená doba za kterou k nějakému poznání dojdeš. Nevím, možná se tvé plány už trošičku změnily...

Libor napsal:
......Sice si uplne nerozumime. Kazdy je jiny. Ale naslouchame si.....

Myslím že každý jsme jiný, asi nikdy nenajdeme partnera se kterým bychom si rozuměli ve všem. Záleží na tom v čem si vzájemně nerozumíme, pouhé naslouchání si pro společný život myslím nestačí pokud bychom si nerozuměli v nějakých zásadních věcech. Na druhou stranu je to ale hodně důležité, umět druhému naslouchat, snažit se ho pochopit, to každý neumí a určitě je to základ dobrého partnerství.

Libor napsal:
.....Moc me laka,ale je neco ceho se bojim. Tou prvni vec je, zeje vNorimberku. Dalsi je, ze je o 10 let starsi. A treti, ze nema vysokoskolske vzdelani. Pracuje jako pruvodci...

Arrow První věc: Záleží asi Libore na tom, zda existuje právě v Norimberku možnost zrealizovat si to co chceš, najít si práci na část úvazku a dodělat školu, to víš nejlépe sám...
Arrow Druhá věc: Tady bych měl stejnou otázku jako Esteban, nebojíš se toho rozdílu 10ti let?
Arrow Třetí vec: Že nemá vysokoškolské vzdělání vůbec nemusí být problém, ale taky může. Je to hodně individuální. Já vysokoškolské vzdělání nemám a z vlastní zkušenosti můžu jenom říct že problém to někdy může být, záleží taky co od něj očekáváš. Když jsem byl ve věku cca 25 až 35let, tak s mnohými vysokoškoláky ať už z rodiny a nebo z řad známých a kamarádů jsem si nějak nerozuměl nebo přestal rozumět, s některými ano ale s některými vůbec. Přeci jenom ten rozdíl tam byl hodně znát v mnoha věcech. S mnohými jsem si začal rozumět až mnohem později, kdy nám každému přibyly roky a jisté životní zkušenosti. V některých případech to bylo možná i tím, když jsem si po třicítce pracně při zaměstnání doplnil alespoň středoškolské vzdělání, v mnoha věcech mě to v tomhle ohledu dost pomohlo. No je to těžké v tomto nějak poradit, až spolu strávíte nějaký čas tak určitě ta správná odpověd přijde sama.

Libor napsal:
...... Ale preci jen. rici tohle rodicum. a udelat to co me laka. Po bakalari zkusit odejit do Nemecka, amgistra dodelat pri praci..

Strasne se bojim.. Hodne se bojim, abych nebyl moc sam sebou. Je to hodne odpovedne a lakave zaroven..NEco z ceho mam tak nejak strach.. vim, ze to sejne jednou prijit musi.. a Axel je clovicek, ktery umi krasne podporovat.. Uvidime az s nim budu vic.. Jak se vyvine.. Strasne me to laka a zaroven se toho bojim......

Je to těžké, mohu jenom potvrdit to co už napsal Esteban. Myslím tím to, že pokud by sis našel práci na plný úvazek, už se ke studium nedostaneš. Znám to z mnoha příběhů ze svého okolí a platí to snad v 90% všech případů, samozřejmě vzácné výjimky existují.

Jinak ale být sám sebou se určitě Libore neboj, jdi prostě za tím co v životě chceš. A pokud jde o Axela, myslím že sis už částečně odpověděl sám, uvidíš až s ním budeš víc, jak se vyvine.... Přeji hodně štěstí, ať se ti splní všechno co si přeješ.
_________________
**** Petr ****
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
      Na začátek stránky  

ne duben 23, 2006 1:28 am
Autor Zpráva
Esteban Trueba
uživatel+


Založen: 5.3.2006
Příspěvky: 132
Bydliště: Kosice

Předmět: Citovat

Trochu zamotané, ale držím palce, aby ti vyšlo všetko tak, ako si praješ.
PS: Tých 10 rokov rozdiel ťa neľaká?
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
      Na začátek stránky  

so duben 22, 2006 11:21 pm
Autor Zpráva
Libor
šaman


Založen: 27.9.2005
Příspěvky: 2116
Bydliště: Praha

Předmět: Diky Citovat

Esteban Trueba napsal:
Som možno posledný, čo má právo sa vyjadrovať k partnerským vzťahom a ku vzťahom ako takým, ale ...
Myslím, že hlavné, čo nesmieš urobiť, je nechať školu, ktorá ťa očividne úžasne baví! Ja som mal tiež v pláne dať sa popri práci na doktorandské štúdium, ale moje plány sú už ty tam! - nie je čas a postupne už ani chuť. Bol by som veľmi nerád, keby si nejako podobne skončil aj ty. Nedá sa tá známosť nejako skonbinovať so školou, či si aspoň vybaviť stáž v tvojom odbore na najakej norimbergskej univerzite? Ináč, držím palce!


ahoj. Ja delsi dobu premyslim o praci v NEmecku a dodelat si magistra na nejake nemecke universite. Vis,oni to vetsinou plati i v praci Smile Tu praci, kterou chci tak, by samozrejme byla v oboru. NEchci mimo obor. Muj obor me bavi. Rad bych si nasel prace alespon na polovicni uvazek a dodelat treba pri praci skolu. Vim o nabidce ze Svycarska na dodelani si magistra a uvazek 70%. Vis, ve svem oboru se budu ucit cely zivot. Ja to mam problematicke,ze me prave cast emho studia desne vadi. A an navazujici magisterske v pribuznem oboru me komplikuji prestup. Pokud to nevyjde tak nepujdu na dramaterapii navazujici. ENchci delat terapie. Ale dal deat specialni pedagogiku. Ktera u nas mela byt hlavni casti oboru, ale je potlacovana. Takze proto uvazuji pokud me nepovoli se venovat o tom o cem pisi clanky a chystam knizku. Tak proste odjedu. A zkusim si sehnat praci v oboru.. Je em jedno kde to chranene bydleni bude..

Ten kluk k tomu prisel jen tak navic.. Wink
Dekuji za starostlivost. Jsi moc hodny Smile Staz v Nemecku ej nemozna. Pan, ktery ma na katedre nastarosti staze bojkotuje kontakty,tkere si se spoluzackou na Nemecko najdeme. A ma jen Spanelsko, Hoansko a Finsko..jeste pochybne urovne. Co rikaji ti,kteri tam byli. Tedy nekdy je uroven dobra, ale je to vic do psychoterapie nez do me milovane specialni pedagogiky mentalne postizenych. Crying or Very sad
(jen je problem, ze nemam jeste spravny jazykovy certifikat)... Ty podminky mam zjistene jeste nez se objevil on.. Wink Snazim se to planovat vse zodpovedne.. Ikdyz je to nekdy fuska
_________________
Jsem...
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
      Na začátek stránky  

so duben 22, 2006 10:47 pm
Autor Zpráva
Esteban Trueba
uživatel+


Založen: 5.3.2006
Příspěvky: 132
Bydliště: Kosice

Předmět: Citovat

Som možno posledný, čo má právo sa vyjadrovať k partnerským vzťahom a ku vzťahom ako takým, ale ...
Myslím, že hlavné, čo nesmieš urobiť, je nechať školu, ktorá ťa očividne úžasne baví! Ja som mal tiež v pláne dať sa popri práci na doktorandské štúdium, ale moje plány sú už ty tam! - nie je čas a postupne už ani chuť. Bol by som veľmi nerád, keby si nejako podobne skončil aj ty. Nedá sa tá známosť nejako skonbinovať so školou, či si aspoň vybaviť stáž v tvojom odbore na najakej norimbergskej univerzite? Ináč, držím palce!
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
      Na začátek stránky  

so duben 22, 2006 11:23 am
Autor Zpráva
Libor
šaman


Založen: 27.9.2005
Příspěvky: 2116
Bydliště: Praha

Předmět: Vztah, ktery te laka a strasi zaroven? Citovat

Potkal jsem moc zajimaveho muze. Jsme spolu v kontaktu intenzivne. Uvedomuji si, ze ses nim citim uplne svobodne. Sice si uplne nerozumime. Kazdy je jiny. Ale naslouchame si. Moc me laka,ale je neco ceho se bojim. Tou prvni vec je, zeje vNorimberku. Dalsi je, ze je o 10 let starsi. A treti, ze nema vysokoskolske vzdelani. Pracuje jako pruvodci..Mam obavu se otevrit a jit do toho lakaveho zivotniho obdobi. Moc se tesim az v lete budeme spolu. Ale preci jen. rici tohle rodicum. a udelat to co me laka. Po bakalari zkusit odejit do Nemecka, amgistra dodelat pri praci..

Strasne se bojim.. Hodne se bojim, abych nebyl moc sam sebou. Je to hodne odpovedne a lakave zaroven..NEco z ceho mam tak nejak strach.. vim, ze to sejne jednou prijit musi.. a Axel je clovicek, ktery umi krasne podporovat.. Uvidime az s nim budu vic.. Jak se vyvine.. Strasne me to laka a zaroven se toho bojim..

Znas neco podobneho...Proto se ptam..
_________________
Jsem...
 
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
      Na začátek stránky  
Zaslat odpověď

 
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


      Na začátek stránky  

Strana 1 z 1
Přejdi na:  

width=30/ Poslední příspěvky width=30/
         

 
   
Postaveno na phpBB, překlad Azu
Provozuje bodyia.cz
 
         
TOPlist