|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
|
pá červen 29, 2007 4:45 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
Předmět: Re: Předsmrtné kosmetické úpravy |
|
|
Martin napsal: | Ale beztak po pohřbu jakej bych si představoval, tj. mumifikaci - no po 40 dnech v solnym roztoku a zasypání draselnou solí, asi už nezbude ani chloupek . Takže předstoupím před boží soud dokonale očištěn |
A bezchlupatost má být jako polehčující okolnost? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
pá červen 29, 2007 4:42 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Martin šaman
|
|
|
Waky napsal: | Martin napsal: | No o to nejdůležitější se už postaral můj kamarád kosmetický laser. |
Zde se ovšem poněkud vtírá otázka, jestli má člověk zrovna myšlenky před odchodem ze světa běhat na kosmetický laser. (Nemám s tou věcí žádné zkušenosti, ale tuším, že to nevydrží na několik let.)
Troufla bych si tak odhadnout, že ho to ani nenapadne. |
Mě to teda zatim drží už nějakej ten rok...
Ale beztak po pohřbu jakej bych si představoval, tj. mumifikaci - no po 40 dnech v solnym roztoku a zasypání draselnou solí, asi už nezbude ani chloupek . Takže předstoupím před boží soud dokonale očištěn _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
|
pá červen 29, 2007 4:39 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
Waky napsal: | kdyby náhle zemřely, tak aby neměly ostudu |
Logická úvaha. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
pá červen 29, 2007 4:26 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Waky šaman
Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Předsmrtné kosmetické úpravy |
|
|
Martin napsal: | No o to nejdůležitější se už postaral můj kamarád kosmetický laser. |
Zde se ovšem poněkud vtírá otázka, jestli má člověk zrovna myšlenky před odchodem ze světa běhat na kosmetický laser. (Nemám s tou věcí žádné zkušenosti, ale tuším, že to nevydrží na několik let.)
Troufla bych si tak odhadnout, že ho to ani nenapadne.
....
Vtírá se mi ovšem asociace na dobu, kdy byla moje dcera v sedmý třídě a se spolužačkami vymyslely, že musí mít vždycky na sobě skvostné spodní prádlo - na můj podezíravý dotaz, co je k tomu vedlo (mé myšlenky se ubíraly poněkud jiným směrem), odpověděla, že kdyby náhle zemřely, tak aby neměly ostudu _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
|
pá červen 29, 2007 3:28 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Martin šaman
|
Předmět: |
|
|
bright napsal: | Tak mě napadlo v souvislosti se znovuobnoveným tématem holit či neholit, nevíte, jestli pohřební služby poskytujou služby tohoto druhu? Ptám se proto, že si nedovedu představit, jak by někteří zdejší diskutéři mohli být pochováni s ochlupením na svých tělech. To by snad ani nepřežili. |
No o to nejdůležitější se už postaral můj kamarád kosmetický laser. A ten zbytek, no to předpokládám, že je součást balzamovací kůry. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 6:05 pm |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
Předmět: Re: Úprava nebožtíků |
|
|
bright napsal: | pepcza napsal: | PS: pokud budete někdy v Pardubicích vezeni do nemocnice, všimněte si praktického řešení umístění pohřebního ústavu hned přes silnici naproti nemocnici. |
V Praze je příjezdová ulice k nemocnici na Bulovce lemována kancelářemi a poutači několika pohřebních ústavů. |
v Brně je na žlutým kopci Masarykův onkologický ústav a patologie je cca o 100m směrem dolů - inu šetřit energií se musí na všech úrovních _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 6:01 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
pepcza napsal: | PS: pokud budete někdy v Pardubicích vezeni do nemocnice, všimněte si praktického řešení umístění pohřebního ústavu hned přes silnici naproti nemocnici. |
V Praze je příjezdová ulice k nemocnici na Bulovce lemována kancelářemi a poutači několika pohřebních ústavů. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 5:59 pm |
|
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++
Založen: 25.6.2006 Příspěvky: 1186 Bydliště: Praha ve dne, Pardubice v noci
|
|
|
Waky napsal: | Teda Vojto, Ty máš asociace
Ale budiž.
Mrtvolám se holí vousy na obličeji.
O tom jsem četla.
Taky se mejou.
Aspoň dřív se to před pohřbama určitě dělalo.
.....
Nikde jinde to snad smysl nemá, když ten chudák je už ve fraku až ke krku.
.....
A pro vstup do nebe je to jedno, tam to nekontrolujou. |
Teď si nedělám legraci, ale ve třeťáku na gymplu jsem skoro vzal brigádu v jednom pohřebním ústavu v Pardubicích. Mohu tě ujistit, že mrtví se umývají celí... Nevím jak je to teď, ale tehdy byl plat 1000 za jedno umytí, 500 za převléknutí.
PS: pokud budete někdy v Pardubicích vezeni do nemocnice, všimněte si praktického řešení umístění pohřebního ústavu hned přes silnici naproti nemocnici. _________________ Welcome to the generation where "Fuck Y'all" is no longer a dismissial, its an invitation. |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 5:57 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
jojx napsal: | bright napsal: | Waky napsal: | Teda Vojto, Ty máš asociace
Ale budiž.
O tom jsem četla.
Taky se mejou.
.....
.....
Mohli by je vzít letlampou, když je to jedno a není to vidět. |
pravda, taky bych chtěl do rakve pěkně opálený |
V případě holátek vyjde krém na boty levněji. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 5:51 pm |
|
Autor |
Zpráva |
pemel šaman
Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
|
|
bright napsal: | Tak mě napadlo v souvislosti se znovuobnoveným tématem holit či neholit, nevíte, jestli pohřební služby poskytujou služby tohoto druhu? Ptám se proto, že si nedovedu představit, jak by někteří zdejší diskutéři mohli být pochováni s ochlupením na svých tělech. To by snad ani nepřežili. |
V pohřebním ústavu rodiny Fisherových by to jistě zvládli |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 5:49 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
jojx napsal: | Waky napsal: |
.....
abychom se nedivili |
Zjistí-li svatý Petr oholenou řiť, můžeš jenom do pekla. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 5:48 pm |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
bright napsal: | Waky napsal: | Teda Vojto, Ty máš asociace
Ale budiž.
O tom jsem četla.
Taky se mejou.
.....
.....
Mohli by je vzít letlampou, když je to jedno a není to vidět. |
pravda, taky bych chtěl do rakve pěkně opálený _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 5:47 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
Waky napsal: | Teda Vojto, Ty máš asociace
Ale budiž.
O tom jsem četla.
Taky se mejou.
.....
.....
Mohli by je vzít letlampou, když je to jedno a není to vidět. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 5:46 pm |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
Waky napsal: |
.....
abychom se nedivili _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 5:41 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Waky šaman
|
Předmět: Úprava nebožtíků |
|
|
Teda Vojto, Ty máš asociace
Ale budiž.
O tom jsem četla.
Taky se mejou.
.....
.....
A pro vstup do nebe je to jedno, tam to nekontrolujou. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
|
út červen 26, 2007 5:35 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
Tak mě napadlo v souvislosti se znovuobnoveným tématem holit či neholit, nevíte, jestli pohřební služby poskytujou služby tohoto druhu? Ptám se proto, že si nedovedu představit, jak by někteří zdejší diskutéři mohli být pochováni s ochlupením na svých tělech. To by snad ani nepřežili. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
čt květen 10, 2007 11:57 am |
|
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman
Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
Předmět: Bodies ano ... exhibiton rozhodně ee |
|
|
Už jsem tam byl...
A odnáším si z toho asi tolik.
Platinace je úžasná metoda. myslím, že díky ní by anatomické ústavy nemusely toli smrdět formaldehydem a přínos anatomických pitev by byl taky na delší diskuzi. Bezesporu je to přínos pro výuku mediků.
Preparáty byly úžasné, teda pokud jste fascinováni pojmenováváním svalů všech čtyř svalových vrstev na předloktí, nebo váš dojme bohatost cévního větvení...
Popisky byly podle mě ne zcela pitomé, ačkoli mi nic objevného nesdělily. Trochu zklamáním pro mě byli průvodci. Trošku fundovanější dotaz a nevěděli si rady...
A pak je tady etický rozměr. Jsem rozhodně proti.
Nechápu, jak ti pitomci můžou na takovýhle výstavy brát děti (líbilo se mi, že tý paní neuřízly prasa. Mamííí? Má ta paní ty očička pravý nebo jsou skleněný?).
Pak taky možnost "sáhnout si na lidský orgán", nebo stáhnutá kůže... prostě snaha zaujmout a vydělat...
Každý člověk by měl mít právo rozhodnout, co se bude s jeho tělem po smrti dít - jestli darovat orgány nebo jestli svoje tělo věnovat na výuku mediků. To, že jsou preparýty zhotoveny z číňanů (a že jich na tu výstavu spotřebovali docela hodně), už mluví samo za sebe.
Lékař by měl mít v prvé řadě úctu k lidem. Takovéhle podniky určitě zrovna nepůsobí pozitivně... |
|
|
|
|
|
čt květen 10, 2007 11:30 am |
|
Autor |
Zpráva |
Waky šaman
|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Na mě z toho dýchá pozůstatek náboženského antropocentrismu. Mrtvola je jen hromada kostí a rychle se rozkládajícího masa. Šťastná to civilizace, která má tak spokojené živé, že musí řešit důstojnost mrtvol. |
Tu výstavu jsem neviděla a ani se nechystám vidět, upřímně řečeno nevím, co si mám myslet (protože vlastně nevím, co to má celý za smysl), ale asi nic moc.
Samozřejmě, že jsou důležitější starosti živých než mrtvých.
Jenomže ono to spolu má souvislost, a podle mě větší, než je na první pohled patrné - ty skryté souvislosti vycházejí na povrch třeba při nějakých detailnějších otázkách z historie - takže kde se budou chovat k mrtvým jako k věcem, bez veškeré úcty, většinou to minimálně ukazuje na to, že se budou pravděpodobně chovat špatně i k živým. A to už jedno rozhodně není.
Samozřejmě že živí by měli mít před mrtvýma přednost - otázka různých darovaných orgánů apod., ale to už je asi trochu jiná otázka. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
|
st květen 09, 2007 7:05 pm |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Na mě z toho dýchá pozůstatek náboženského antropocentrismu. Mrtvola je jen hromada kostí a rychle se rozkládajícího masa. Šťastná to civilizace, která má tak spokojené živé, že musí řešit důstojnost mrtvol.
|
...a já povídám pane vrchní, no já jsem si objednal kávu a vy mě ji nesete v dědečkovi... _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
st květen 09, 2007 6:34 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
Předmět: Re: k výstavě Bodies |
|
|
jojx napsal: | S prvním nesouhlasím, domnívám se totiž, že se jedná o součást práva na lidskou důstojnost a tělesnou integritu.
S druhým souhlasím plně a domnívám se, že to je ten jediný skutečný morální problém, jde-li autorům výstavy o vědu a osvětu, měli by ze vstupného hradit toliko skutečné náklady expozice. Obchod tohoto druhu je přeci jen těžko přijatelný. |
Nejspíš máš pravdu, že lidská důstojnost se má vykládat extenzivně, tj. že se vztahuje i na lidské ostatky.
Manuel de Falla napsal: | Na mě z toho dýchá pozůstatek náboženského antropocentrismu. Mrtvola je jen hromada kostí a rychle se rozkládajícího masa. Šťastná to civilizace, která má tak spokojené živé, že musí řešit důstojnost mrtvol.
... čímž nechci říct, že by ten souhlas mít neměli, vyžaduje-li to zákon. Ale jakoukoliv stížnost nad rámec toho nechápu. Ta výstava není povinná, kdo nechce, ať tam nechodí. |
S tím nemůžu souhlasit, že je to výlučně otázka psaného práva (zákona). Je to především otázka morální, na kterou nelze aplikovat pravidla trhu (zaplatí vstupně - nezaplatí vstupné). Dovedeno ad absurdum by kdokoli mohl šmejdit s detektorem kovů po hřbitovech a vykopávat hroby, nebo by mohl vystavovat vykopané mrtvoly a vydávat je za vědeckou výstavu stupňů posmrtného rozkladu. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
st květen 09, 2007 5:58 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++
|
|
|
Na mě z toho dýchá pozůstatek náboženského antropocentrismu. Mrtvola je jen hromada kostí a rychle se rozkládajícího masa. Šťastná to civilizace, která má tak spokojené živé, že musí řešit důstojnost mrtvol.
... čímž nechci říct, že by ten souhlas mít neměli, vyžaduje-li to zákon. Ale jakoukoliv stížnost nad rámec toho nechápu. Ta výstava není povinná, kdo nechce, ať tam nechodí. |
|
|
|
|
|
st květen 09, 2007 3:47 pm |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
bright napsal: |
Pokud vím, tak mezi základní lidská práva (která jsou mj. nezadatelná, jak správně píšeš) nepatří právo na důstojné pochování ostatků.
Navíc, vstupné se používá jen na provoz budovy, v níž jsou umístěny, a nikoli pro výdělek provozovatelů jako je tomu nejspíš v případě toho cirkusu nazvaného Bodies. |
S prvním nesouhlasím, domnívám se totiž, že se jedná o součást práva na lidskou důstojnost a tělesnou integritu.
S druhým souhlasím plně a domnívám se, že to je ten jediný skutečný morální problém, jde-li autorům výstavy o vědu a osvětu, měli by ze vstupného hradit toliko skutečné náklady expozice. Obchod tohoto druhu je přeci jen těžko přijatelný. _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
st květen 09, 2007 2:43 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
Adam napsal: | a kde se ta těla vzala je taky spíš problém autorů výstavy než můj. |
Nejsi ty z rodu Piláta Pontskýho? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
st květen 09, 2007 2:11 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Adam šaman
|
|
|
Tak jsem se taky právě vrátil z Bodies.... Nespatřuji nic nevkusného na vystavování preparovaných pozůstatků kohokoliv a nějaký morální problém se souhlasem nebo nesouhlasem teď už mrtvoly nemám. Vzhledem k tomu, že ten člověk určitě kromě souhlasu nevyjádřil ani nesouhlas se svým posmrtným vystavením, tak mě to fakt netrápí... a kde se ta těla vzala je taky spíš problém autorů výstavy než můj.
Překvapilo mě, že to neni vůbec nechutný a nikdo se tam neskládal. Jenom nějaká paní se při pohledu na zárodky ve válcích tvářila dost zeleně (Nikome, jak se jmenuje to barvivo, které se vážen na vápník a pomocí něhož byly obarveny kostičky u zárodků? Už si to nepamatuju.). Jo a taky tam byla nějaká osoba, která vypadala jako Škopková, mluvila jako Škopková a byla blbá jako Škopková. Neustále si pletla "játro" s ledvinou a vůbec byla adept na další preparát. |
|
|
|
|
|
st květen 09, 2007 1:56 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
jojx napsal: | bright napsal: | Mě nejvíc, lidsky i právnicky znepokojuje, že ten putovní cirkus nijak nedokladuje předsmrtný souhlas těch Číňanů, aby jejich těla byla použita k výdělečnému vystavování na veřejnosti. Jen si představte, že vaše těla nějaký amorální patolog prodá lékařským cirkusákům, aniž byste s tím souhlasili. |
Nevím do jaké míry je Čína interesována na ochraně lidských práv, nicméně je pravda, že základní lidskoprávní standard České republiky podobný cirkus nepřipouští a z vystavování by měl být proto vyloučen každý Číňan (nebo jeho část) který se svou expozicí nesouhlasil.
Problém je ovšem také v tom, že základní lidská práva jsou nezadatelná a nelze s nimi tedy nakládat ani vlastní vůlí (konstatoval Bundesgerichtshof) takže by vlastně i jejich souhlas byl v dané věci nerozhodným.
V této souvislosti je ovšem zajímavé, že veřejně přístupné sbírky státních institucí (třeba v tom baráku za koněm) prezentují kosterní pozůstatky (v Klatovech jdou dál - tam jsou těla komplet) osob pravěkých, ba i středověkých. Upřímně by mě zajímalo, zda je dochován obsahově dostatečně srozumitelný a určitý souhlas těchto osob k jejich vystavování. Je snad morální rozpor viděn právě v tom, že Číňané jsou čerstvejší? Lze spatřovat jakousi analogii se zákonem o archivnictví a stanovit lhůtu, kdy se část člověka stává historií? |
Pokud vím, tak mezi základní lidská práva (která jsou mj. nezadatelná, jak správně píšeš) nepatří právo na důstojné pochování ostatků. Ten souhlas mě napadl na základě toho, že předpokládám, že v Číně budou mít podobnou právní úpravu nakládání s mrtvými lidskými těly jako u nás, tj. že je prezumováno dárcovství orgánů, event. využití pro výuku mediků. K jakémukoli jinému využití je z obecně morálního hlediska třeba souhlasu nebožtíka. Protože je však všeobecně známé, jaký má v Číně cenu lidský život, obávám se, že si tam západní cirkusáci několik těl oficiálně či neoficiálně koupili (což by jim doma neprošlo ).
Ostatky lidí už pochovaných (kostnice ze zrušených hřbitovů, mumie v Klatovech atp.) nebo vůbec nenarozených (různé obludy v denaturáku) se začaly vystavovat v 18. století na základě náboženského přesvědčení, že život křesťana začíná křtem a končí opuštěním těla duší a tedy že zbylý "prach" ze používat k mementu mori. Dodnes se vystavují jen proto, že proti tomu nikdo nic nenamítá. Navíc, vstupné se používá jen na provoz budovy, v níž jsou umístěny, a nikoli pro výdělek provozovatelů jako je tomu nejspíš v případě toho cirkusu nazvaného Bodies. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
st květen 09, 2007 1:23 pm |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
bright napsal: | Mě nejvíc, lidsky i právnicky znepokojuje, že ten putovní cirkus nijak nedokladuje předsmrtný souhlas těch Číňanů, aby jejich těla byla použita k výdělečnému vystavování na veřejnosti. Jen si představte, že vaše těla nějaký amorální patolog prodá lékařským cirkusákům, aniž byste s tím souhlasili. |
Nevím do jaké míry je Čína interesována na ochraně lidských práv, nicméně je pravda, že základní lidskoprávní standard České republiky podobný cirkus nepřipouští a z vystavování by měl být proto vyloučen každý Číňan (nebo jeho část) který se svou expozicí nesouhlasil.
Problém je ovšem také v tom, že základní lidská práva jsou nezadatelná a nelze s nimi tedy nakládat ani vlastní vůlí (konstatoval Bundesgerichtshof) takže by vlastně i jejich souhlas byl v dané věci nerozhodným.
V této souvislosti je ovšem zajímavé, že veřejně přístupné sbírky státních institucí (třeba v tom baráku za koněm) prezentují kosterní pozůstatky (v Klatovech jdou dál - tam jsou těla komplet) osob pravěkých, ba i středověkých. Upřímně by mě zajímalo, zda je dochován obsahově dostatečně srozumitelný a určitý souhlas těchto osob k jejich vystavování. Je snad morální rozpor viděn právě v tom, že Číňané jsou čerstvejší? Lze spatřovat jakousi analogii se zákonem o archivnictví a stanovit lhůtu, kdy se část člověka stává historií? _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
st květen 09, 2007 11:27 am |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
Předmět: k výstavě Bodies |
|
|
Mě nejvíc, lidsky i právnicky znepokojuje, že ten putovní cirkus nijak nedokladuje předsmrtný souhlas těch Číňanů, aby jejich těla byla použita k výdělečnému vystavování na veřejnosti. Jen si představte, že vaše těla nějaký amorální patolog prodá lékařským cirkusákům, aniž byste s tím souhlasili. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
pá květen 04, 2007 11:04 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman
|
|
|
jojx napsal: | Nikom napsal: | jojx napsal: | Nikom napsal: | jojx napsal: | dá se k tomu ovšem připojit i tvrzení uplně opačný, totiž že bych měl dělat spoustu věcí co bych horoucně dělat chtěl a místo toho se v pátek večer nudím (fňuk) |
sakra jak já ti rozumím... Taky toužím po hře Age of Empires 3 |
wow, píšu ti jedno parní plus ! |
dík... beru všechno. Klidně i plusy (pusy?). ale asi už půjdu spát... |
spi sladce (abychom se tak nějak vrátili k tématu) |
i tobě přiji klidný spánek... |
|
|
|
|
|
pá květen 04, 2007 11:03 pm |
|
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++
|
|
|
Nikom napsal: | jojx napsal: | Nikom napsal: | jojx napsal: | dá se k tomu ovšem připojit i tvrzení uplně opačný, totiž že bych měl dělat spoustu věcí co bych horoucně dělat chtěl a místo toho se v pátek večer nudím (fňuk) |
spi sladce (abychom se tak nějak vrátili k tématu) _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
|
pá květen 04, 2007 10:57 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman
|
|
|
jojx napsal: | Nikom napsal: | jojx napsal: | dá se k tomu ovšem připojit i tvrzení uplně opačný, totiž že bych měl dělat spoustu věcí co bych horoucně dělat chtěl a místo toho se v pátek večer nudím (fňuk) |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|